Η νέα έκδοση του Opera browser για υπολογιστές desktop (Windows, OS X) ενσωματώνει native ad blocking τεχνολογία, και σύμφωνα με την εταιρεία είναι ο πρώτος μεγάλος browser που ενσωματώνει ένα τέτοιο χαρακτηριστικό.

Επιπλέον, το χαρακτηριστικό σύμφωνα με την εταιρεία επιταχύνει το page loading κατά μέσο όρο κατά 40% σε σύγκριση με third-party επεκτάσεις. Ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό ad blocking στο μενού με τις ρυθμίσεις (Settings menu) και εφόσον το επιθυμεί να συμπεριλάβει τις ιστοσελίδες που θέλει στην λίστα εξαιρέσεων.

 

Κατά την πλοήγηση στο Internet, ένα εικονίδιο με μπλε ασπίδα θα εμφανιστεί στην μπάρα διευθύνσεων του Opera, το οποίο δείχνει τον αριθμό των διαφημίσεων που μπλοκαρίστηκαν. Με ένα κλικ πάνω στο εικονίδιο με την ασπίδα, θα εμφανιστεί και μία λειτουργία speed test για να συγκρίνετε load times στις ιστοσελίδες που επιθυμείτε.

 

Ο Krystian Kolondra, επικεφαλής της έκδοσης του Opera για υπολογιστές δήλωσε: “Η διαφήμιση τροφοδοτεί το internet, επιτρέποντας σε πολλές υπηρεσίες να είναι δωρεάν για τους χρήστες. Αλλά, όπως δείχνει μία νέα έρευνα μας, οι περισσότερες σημερινές ιστοσελίδες καθυστερούν σημαντικά, εξαιτίας των πολλών διαφημίσεων και του heavy tracking. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό – θέλουμε το internet να είναι ένα καλύτερο μέρας για όλους μας, ως χρήστες”.

 

 

Link.png Site: TheNextWeb