Το επίσημο Ubuntu Forum, έχει παραβιαστεί και σχεδόν 1,8 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών είναι εκτεθειμένοι.

Όλα άρχισαν αργά το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουλίου και λιγο αργότερα, αφού ήδη η σελίδα του φόρουμ παρουσίαζε προβλήματα, εξαφανίστηκε και στη θέση του εμφανιζόταν η παρακάτω φωτογραφία και ένα link προς έναν Twitter λογαριασμό με τ’ όνομα: Spuntn1k_.

 

Ακριβώς από κάτω εμφανιζόταν το εξής κείμενο: You dun goofed, it’s as simple as that, ενώ κάποιο απροσδιόριστο μουσικό κομμάτι έπαιζε με το άνοιγμα της σελίδας του Forum.

 

Οι επιτιθέμενοι έχουν πάρει κάθε όνομα χρήστη, κωδικό και διεύθυνση e-mail των μελών από τη βάση δεδομένων του Ubuntu Forums.

Οι κωδικοί δεν αποθηκέυονται ως απλό κείμενο (είναι κρυπτογραφημένοι). Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό που έχετε στο Ubuntu Forums και σε άλλες υπηρεσίες (όπως λογαριασμό e-mail), συνιστούμε να αλλάξετε τον κωδικό σας σε αυτές τις υπηρεσίες το συντομότερο δυνατόν.

To Ubuntu One, το Launchpad και άλλες υπηρεσίες που παρέχει το Ubuntu και η Canonical ΔΕΝ επηρεάζονται από αυτή την παραβίαση.

 

Αυτό αναφέρεται πλέον στην κεντρική σελίδα του ubuntuforums.org, ενώ αναφέρει ακόμα:

 

Αν χρησιμοποιείτε Ubuntu και χρειάζεστε τεχνική υποστήριξη, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ακόλουθη σελίδα:

Αν ψάχνετε μέρος για συζήτηση περί Ubuntu, σας προτείνουμε να κοιτάξετε τις παρακάτω ιστοσελίδες:

Οι τεχνικοί της Canonical, έχουν ανακτήσει ξανά την σελίδα, ενώ το όλο πρόβλημα φαίνεται πως προήλθε λόγω μη ενημέρωσης της έκδοσης του λογισμικού του forum, τ’ οποίο χρησιμοποιούσε μια παλαιότερη.

Σύμφωνα με κάποιες μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες η επίθεση προήλθε από Γαλλικό έδαφος και άλλες ακόμα πληροφοριες, τις οποίες ωστόσο, δεν δημοσιεύουμε αυτή την στιγμή, καθώς είναι εντελώς ανυπόστατες.

 

Τέλος να διευκρινίσουμε, πως αυτό ΔΕΝ επηρεάζει το forum της ελληνικής κοινότητας Ubuntu ή αυτά άλλων χωρών, καθώς είναι εντελώς ανεξάρτητα.

 

 

Link.png Site: http://osarena.net/news/ubuntu-forums-hacked.html[/url]']osarena.net