Ο νέος browser της Microsoft, Spartan δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τις υπάρχουσες λύσεις στις προτιμήσεις των χρηστών. Ένας ακόμη υποψήφιος είναι ο Vivaldi, που αποτελεί το δημιούργημα του πρώην CEO και co-founder της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τον γνωστό Opera, Jon von Tetzchner.

Ο βασικός στόχος του Vivaldi είναι να προσφέρει κάποια από την λειτουργικότητα που υπήρχε στο παρελθόν στον Opera, προσθέτοντας ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά καθώς προχωράει η ανάπτυξη του.

Ο Vivaldi βασίζεται στην μηχανή rendering Chromium (Blink) που βρίσκεται στον Chrome, αλλά ο browser έχει αναπτυχθεί ολοκληρωτικά χρησιμοποιώντας μοντέρνες web τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένων των React, Node.js καθώς και ένα αριθμό από Node modules.

 

Για την ώρα ο browser βρίσκεται σε φάση "technical preview" ωστόσο υπάρχουν μεγάλα σχέδια για αυτόν στο μέλλον. Καθώς προχωράει η ανάπτυξη του θα προστεθούν χαρακτηριστικά όπως συγχρονισμός, υποστήριξη mail, καλύτερη απόδοση, επεκτάσεις κ.ά.

Ο co-founder της εταιρείας πίσω από τον Vivaldi, Tashuki είπε ότι ο browser θα πάρει την τελική μορφή του κατά το μεγαλύτερο μέρος από την ίδια την κοινότητα, οπότε το σύνολο των χαρακτηριστικών που θα ενσωματώνει θα βασίζεται στις απαιτήσεις και στις ανάγκες των χρηστών.

 

gallery_286955_1634_69461.gif

 

Ορισμένα πολύ ωραία χαρακτηριστικά είναι ότι πολλαπλές καρτέλες μπορούν να συνδυαστούν σε μία, για ευκολότερη πλοήγηση σε ιστοσελίδες με παρεμφερές περιεχόμενο, επιτρέπει στον χρήστη να κρατάει σημειώσεις απευθείας πάνω στον browser (μαζί με screenshots), υποστηρίζει mouse gestures και διαθέτει το "speed dial" interface με τις αγαπημένες καρτέλες κ.ά.

Ο Vivaldi είναι διαθέσιμος (technical preview) για Windows, Mac και Linux.

 

File.png Download: Vivaldi

 

Link.png Site: TheNextWeb