Αν κάποιο χρώμα μπορεί να προκαλέσει ανησυχία ή και φόβο στους χρήστες των Windows, αυτό δεν είναι άλλο από το μπλε.

Όμως όπως ανακάλυψαν πρόσφατα, η γνωστή στους περισσότερους χρήστες των Windows, BSOD (Blue Screen Of Death) δεν έχει πια το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα, αλλά πράσινο (τουλάχιστον έτσι δείχνει για τους χρήστες που δοκιμάζουν τις επόμενες και ακυκλοφόρητες εκδόσεις των Windows). Πιο συγκεκριμένα, η πράσινη crash screen παρατηρήθηκε στην έκδοση Preview των Windows 10 Build 14997 που διέρρευσε πρόσφατα, και η οποία δεν πρόκειται να διατεθεί επίσημα πριν τις αρχές της νέας χρονιάς.

 

Ο Matthijs Hoekstra της Microsoft επιβεβαίωσε πρόσφατα, ότι η αλλαγή στο χρώμα αφορά ειδικά στις δοκιμές των builds που διατίθενται μέσω του προγράμματος Windows Insider. Έτσι, όταν αναφέρονται bugs ή crashes, η Microsoft μπορεί άμεσα να τα ξεχωρίσει από εκείνα των καταναλωτικών εκδόσεων των Windows. Η Microsoft έχει ήδη βελτιώσει την ποσότητα της πληροφορίας που μπορεί να προσφέρει μία BSOD, προσθέτοντας δυνατότητα σάρωσης κωδικών QR στα μηνύματα λάθους, με στόχο να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους χρήστες να βρουν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

 

Η πράσινη οθόνη, δεν είναι η μοναδική αξιοσημείωτη αλλαγή στην έκδοση Preview που διέρρευσε πρόσφατα. Η Microsoft από ότι φαίνεται ενδιαφέρεται να προσθέσει ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία Night Mode στις ρυθμίσεις για την οθόνη, που θα μειώσει την εκπομπή του μπλε φωτός (που όπως είναι γνωστό έχει επιπτώσεις στον ύπνο κ.ά).

 

Επίσης η εταιρεία εξετάζει και το ενδεχόμενο να προσθέσει μία λειτουργία με την ονομασία Game Mode, με στόχο την βελτιστοποίηση της απόδοσης του υπολογιστή κατά το gaming (π.χ αφήνοντας τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο με τους ελάχιστους δυνατούς πόρους στη διάθεση τους).

 

Link.png Site: Engadget