Γνωρίζουμε εδώ και καιρό πως όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα δοκιμών των Windows 10 με την ονομασία Windows Insider, θα αποκτήσουν νόμιμη άδεια του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft ακόμα και αν έχουν κάποια παλιότερη πειρατική έκδοση.

Με χθεσινή ανακοίνωση της, η Microsoft μας ενημερώνει για νέες αλλαγές στο πρόγραμμα Windows Insider αλλά και το ποια θα είναι η διαδικασία αναβάθμισης στην τελική έκδοση των Windows 10 για όλους τους Insiders, χωρίς καμία χρέωση.

 

Ο χρήστης θα πρέπει από τώρα να ξεκινήσει κάποιες ενέργειες, με δεδομένο ότι έχει ολοκληρώσει τη δωρεάν εγγραφή του στο πρόγραμμα Windows Insider. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κατεβάσει και να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του την δοκιμαστική έκδοση 10130 και άνω, προκειμένου να ενημερωθεί στις 29 Ιουλίου για να κατεβάσει την τελική έκδοση, και παράλληλα να ενεργοποιηθεί η νόμιμη άδεια του.

 

Πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι η ανάγκη σύνδεσης στο λειτουργικό σύστημα με το λογαριασμό που διατηρείτε στη Microsoft, προκειμένου η εταιρεία να γνωρίζει ακριβώς ποιος χρήστης έχει το δικαίωμα δωρεάν αναβάθμισης. Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα υπάρχει δυνατότητα "καθαρής εγκατάστασης". ακόμα και αν διαγράψετε τα πάντα από τον υπολογιστή σας.

 

Μετά την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης των Windows 10, όσοι συμμετέχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα, μπορούν να ακυρώσουν την εγγραφή τους χωρίς κάποια συνέπεια ενώ όσοι παραμείνουν, θα εξακολουθούν να λαμβάνουν δοκιμαστικές ενημερώσεις οι οποίες θα εμφανιστούν σε μελλοντική έκδοση των Windows 10.

 

Υπενθυμίζουμε ότι όπως έχει ανακοινώσει η Microsoft, δικαίωμα δωρεάν αναβάθμισης σε Windows 10, έχουν όλοι οι κάτοχοι νόμιμης άδειας των Windows 7 και Windows 8.x, μια προσφορά η οποία θα ισχύσει μέχρι τις 29 Ιουλίου του 2016.
Link.png Site: Windows Blog

 

Ενημέρωση (22/6): Μετά τις αντιδράσεις για την αφαίρεση των αναφορών περί νόμιμης άδειας, η Microsoft ξεκαθαρίζει το τοπίο με νέα ενημέρωση κατά την οποία αναφέρει ότι όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider, θα έχουν συνεχώς ενεργοποιημένη έκδοση των Windows 10, φτάνει να εγκαθιστούν τις νέες εκδόσεις που θα κυκλοφορούν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.