Τα Windows 10 έρχονται αυτό το καλοκαίρι σε 190 χώρες και 111 γλώσσες, με τη Microsoft να ανοίγει σήμερα τα χαρτιά της σχετικά με τις εκδόσεις που θα είναι διαθέσιμες το νέο λειτουργικό σύστημα.

Για μια ακόμη φορά, ο αριθμός των εκδόσεων δεν είναι μικρός, μια πάγια τακτική της Microsoft η οποία ειδικά φέτος έχει ξεχωριστό νόημα από τη στιγμή που το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας είναι συμβατό με μια σειρά συσκευών, με στόχο να επεκταθεί σε 1 δισ. συσκευές σε διάστημα 2-3 χρόνων.

 

Αναλυτικά όλες οι εκδόσεις των Windows 10 είναι οι εξής:

 

Windows 10 Home: Παραδοσιακά έτσι και τώρα η home έκδοση των Windows απευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος όσων θα εγκαταστήσουν το νέο λειτουργικό στους υπολογιστές τους, περιλαμβάνοντας όλα τα κύρια χαρακτηριστικά όπως τη Cortana, το νέο Edge browser, τις εφαρμογές αφής του Office (για συστήματα με οθόνη 10.1 ιντσών και κάτω) και την καλύτερη συνδεσιμότητα με το Xbox One.

 

Windows 10 Mobile: Η Microsoft δίνει τέλος στο μπέρδεμα για το πως θα αποκαλούμε την έκδοση του λειτουργικού η οποία προορίζεται για smartphones και μικρά tablets αφού πλέον ξεχνάμε τα Windows Phone και καλωσορίζουμε τα Windows 10 Mobile. Όπως γνωρίζουμε ήδη, νέα smartphones που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον με τη νέα αυτή έκδοση, θα υποστηρίζουν το χαρακτηριστικό Continium, μετατρέποντας τη συσκευή σε υπολογιστή.

 

Windows 10 Pro: Ακόμα μια κλασσική έκδοση των Windows η οποία αυτή τη φορά απευθύνεται σε power users, και γενικά όσους θέλουν όλες τις δυνατότητες των Windows 10, πολλές από τις οποίες απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό, μεταξύ των οποίων και σε επιχειρήσεις. Η Pro έκδοση καθώς και η Windows 10 Enterprise, είναι οι μοναδικές που υποστηρίζουν το Windows Update for Business το οποίο είδαμε στις αρχές του μήνα στο συνέδριο Ignite.

 

Windows 10 Enterprise: Όπως φανερώνει και η ονομασία, η συγκεκριμένη έκδοση απευθύνεται σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις με αυξημένη προστασία ενάντια σε μοντέρνο κακόβουλο λογισμικό.

 

Windows 10 Education: Αυτή η έκδοση αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της σε σχολεία και σε συστήματα καθηγητών ή μαθητών. Θα είναι διαθέσιμη μέσα από το Academic Volume Licensing, με δυνατότητα αναβάθμισης για όσους χρησιμοποιούν συσκευές με Windows 10 Home και Windows 10 Pro.

 

Windows 10 Mobile Enterprise: Η έκδοση αυτή έχει στόχο την καλύτερη εμπειρία χρήσης σε εταιρικό περιβάλλον είτε με ένα smartphone είτε με ένα μικρό tablet. Με αυξημένη ασφάλεια και δυνατότητες διαχείρισης συσκευών, τα Windows 10 Mobile Enteprise θα αναβαθμίζονται τακτικά, ενσωματώνοντας άμεσα χαρακτηριστικά και ξεχωριστές δυνατότητες.

 

Στις παραπάνω εκδόσεις, θα πρέπει να προσθέσουμε τις τρεις εκδόσεις που προορίζονται για συσκευές IoT όπως το Raspberry Pi 2, τις οποίες ανακοίνωσε η εταιρεία στο συνέδριο Build.

 

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι χρήστες που χρησιμοποιούν στον υπολογιστή τους τα Windows 7 και τα Windows 8.1, έχουν στη διάθεση τους ένα χρόνο από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσουν τα Windows 10 προκειμένου να αναβαθμιστούν δωρεάν στο νέο λειτουργικό και να λαμβάνουν κανονικά όλες τις αναβαθμίσεις.

 

Link.png Site: Windows Blog