Μία νέα διαρροή αποκαλύπτει το περιβάλλον εργασίας του νέου browser της Microsoft που αναμένεται να παρουσιαστεί μαζί με την επερχόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, Windows 10.

Ο νέος browser που θα συνυπάρξει με τον Internet Explorer και δεν θα τον αντικαταστήσει -για λόγους συμβατότητας και για λόγους που έχουν να κάνουν με την εταιρική υποστήριξη- έχει την ονομασία Spartan και αναμένεται να προσφέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά.

 

Διαθέτει νέο, απλοποιημένο περιβάλλον χρήσης που θα υποστηρίζει την εφαρμογή θεμάτων, ενώ αναμένεται να ενσωματώνει την ψηφιακή βοηθό Cortana. Αυτό σημαίνει ότι ο Spartan θα προσφέρει μεταξύ άλλων και δυνατότητα αναζήτησης με φωνητικές εντολές, όπως γίνεται στα Windows Phone για παράδειγμα. Σύμφωνα με αναφορές, ο Spartan θα προσφέρει επίσης ένα νέο τρόπο ομαδοποίησης των καρτελών και όπως είπαμε οι χρήστες θα μπορούν να παραμετροποιήσουν την εμφάνιση του, αν και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που θα προστεθεί μετά την διάθεση του και με την μορφή αναβάθμισης.

Ο Spartan αναμένεται να προσφέρει επίσης δυνατότητες εύκολου διαμοιρασμού ιστοσελίδων (digital inking support) καθώς και reading mode ενώ θα διατεθεί με την μορφή εφαρμογής στο Windows Store, ώστε η Microsoft να μπορεί να τον αναβαθμίζει συχνά.

 

Από την εικόνα που διέρρευσε παρατηρούμε επίσης μία νέα επανασχεδιασμένη μπάρα εργασιών, με μινιμαλιστική σχεδίαση, σκούρο θέμα και που ενσωματώνει το πεδίο αναζήτησης ενώ παρατηρούμε νέα, επανασχεδιασμένα εικονίδια.

Η νέα taskbar και ο νέος browser Spartan κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκονται στην έκδοση Windows 10 Consumer Preview που θα διατεθεί από την Microsoft στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες. Πολλές λεπτομέρειες πάντως θα μάθουμε στην επερχόμενη εκδήλωση της εταιρείας, που θα μεταδοθεί ζωντανά, στις 21 Ιανουαρίου.

 

Link.png Site: The Verge

Link.png Site: GSMArena