Η ανάπτυξη των Windows 10 αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές καλοκαίρι, με τη Microsoft να συνεχίζει τις εξαντλητικές δοκιμές όχι μόνη της αλλά με τη βοήθεια 4 εκατομμυρίων Windows Insiders οι οποίοι όπως μαθαίνουμε σήμερα θα λάβουν δωρεάν την τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Η είδηση έρχεται μετά από την απάντηση του Gabriel Aul, στελέχους της ομάδας ανάπτυξης των Windows, σε ερώτηση μέσω Twitter για το αν όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider, θα μπορέσουν να αναβαθμιστούν δωρεάν στην τελική έκδοση των Windows 10.

 

Για όσους δε γνωρίζουν, το πρόγραμμα Windows Insider δίνει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να κατεβάσει και να εγκαταστήσει δωρεάν την τελευταία δοκιμαστική έκδοση των Windows 10, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να στείλει στην ομάδα ανάπτυξης των Windows τις παρατηρήσεις και πληροφορίες για τυχόν προβλήματα που συνάντησε.

 

 

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, όσοι διαθέτουν νόμιμη άδεια των Windows 7 και Windows 8.1, θα μπορέσουν να αναβαθμιστούν δωρεάν στο νέο λειτουργικό μέσα στο πρώτο έτος κυκλοφορίας του. Όσοι δε προλάβουν το χρονικό διάστημα αυτό, θα χρειαστεί να προμηθευτούν το λειτουργικό με κάποια χρέωση η οποία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Η συγκεκριμένη προσφορά δεν περιλαμβάνει τους χρήστες Windows XP και Windows Vista οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν όμως στο πρόγραμμα Windows Insider και να αναβαθμιστούν άμεσα σε κάποια δοκιμαστική έκδοση των Windows 10, έχοντας το δικαίωμα να κατεβάσουν την τελική έκδοση μόλις αυτή γίνει διαθέσιμη, με νόμιμη άδεια.

 

Τον περασμένο Μάρτιο η Microsoft σε δήλωση της άφηνε να εννοηθεί ότι δικαίωμα στην δωρεάν αναβάθμιση ίσχυε και για τους πειρατές, κάτι που εν τέλει διαψεύστηκε.

 

Link.png Site: Windows Insider

Link.png Site: Windows Central