Οι Dolby Laboratories και η Microsoft ανακοίνωσαν (δείτε εδώ και εδώ αντίστοιχα) ότι η τεχνολογία Dolby Audio θα αποτελέσει μέρος του λειτουργικού συστήματος Windows 10 και πως θα υποστηρίζεται εγγενώς από τον browser Microsoft Edge για την αναπαραγωγή περιεχομένου στο Internet ενώ θα είναι προσβάσιμη και από εφαρμογές τρίτων στο Windows Store.

Οι χρήστες των Windows 10 PCs και tablets θα μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία και την ποιότητα ήχου που προσφέρει η τεχνολογία της Dolby μέσω διάφορων εφαρμοφών ή και μέσω του Microsoft Edge.

 

Η τεχνολογία Dolby Audio (υποστηρίζει Dolby Digital Plus) θα είναι διαθέσιμη σε Windows 10 PCs και tablets για την αναπαραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και βίντεο, με καθαρούς διαλόγους και μεγαλύτερη λεπτομέρεια ήχου.

 

Οι χρήστες επίσης των Windows 7 και Windows 8 που θα αναβαθμίσουν σε Windows 10 θα μπορούν επίσης να απολαύσουν τα οφέλη της τεχνολογίας ήχου της Dolby χρησιμοποιώντας τα headphones τους, τα ενσωματωμένα ηχεία στους υπολογιστές ή στα tablets τους ή τα διακριτά συστήματα home theater που διαθέτουν.

 

O browser Microsoft Edge θα είναι ο πρώτος browser που θα εκμεταλλεύεται τον αποκωδικοποιητή Dolby Digital Plus στο λειτουργικό σύστημα Windows 10, επιτρέποντας στους παρόχους online περιεχομένου να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας που προσφέρουν σε εκατομμύρια χρήστες του Internet με Dolby Audio.

 

Να σημειώσουμε εδώ, πως εκτός και αν οι Google και Mozilla μετατρέψουν τους Chrome και Firefox σε Windows apps, οι δύο δημοφιλείς browsers δεν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το χαρακτηριστικό. Αν "έχετε" Microsoft Edge, πατήστε εδώ.

 

Link.png Site: TechPowerUp