Την πλήρη σύγχυση που δημιούργησε με την ανακοίνωση του περασμένου Σαββάτου, στην οποία η Microsoft ανέφερε το τι θα ισχύει για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insiders συμπεριλαμβανομένου της παροχής δωρεάν άδειας των Windows 10, ξεδιαλύνει σήμερα η εταιρεία.

Αφού προηγήθηκε μια «κρυφή» επεξεργασία της αρχικής ανακοίνωσης στην οποία αφαιρέθηκαν όλες οι αναφορές περί νόμιμης άδειας, η Microsoft προχώρησε πριν λίγο σε μια κανονική ανανέωση του άρθρου. Σ' αυτή, η εταιρεία αφού ζητά συγγνώμη για την όλη αναστάτωση που προκλήθηκε, αναφέρει ότι το όλο θέμα αποτελεί μια νέα πραγματικότητα αφού η κατασκευή και η κυκλοφορία νέων εκδόσεων των Windows όπως επίσης και το δοκιμαστικό πρόγραμμα των Windows 10, είναι κάτι εντελώς νέο για αυτήν.

 

Στο κρίσιμο ερώτημα για το αν όσοι συμμετέχουν ως Windows Insider, θα έχουν μια ενεργοποιημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος στον υπολογιστή τους, ο Gabe Aul της Microsoft αναφέρει ότι στην πραγματικότητα δεν αλλάζει τίποτα από ότι έχουμε συνηθίσει στην κυκλοφορία των δοκιμαστικών εκδόσεων των Windows 10. Αυτό σημαίνει ότι η τελική έκδοση του νέου λειτουργικού που θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουλίου, θα θεωρείται ως ακόμη μια δοκιμαστική έκδοση την οποία μπορούν να εγκαταστήσουν τα μέλη του προγράμματος, και η οποία θα είναι ενεργοποιημένη με ένα προσωρινό κλειδί.

 

Όμως όπως ισχύει σε κάθε έκδοση του Windows Insider, ο χρήστης δε θα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για πάντα αφού υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης η οποία μόλις παρέλθει, θα απενεργοποιηθούν σημαντικές λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος.Φυσικά αν ο χρήστης παραμένει Insider και συνεχίζει να εγκαθιστά τις επόμενες δοκιμαστικές εκδόσεις, θα εξακολουθεί να έχει μια ενεργοποιημένη έκδοση των Windows 10.

 

Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν κατόχους νόμιμης άδειας των Windows 7 και Windows 8, οι οποίοι όπως είναι ήδη γνωστό, θα αναβαθμιστούν δωρεάν στα Windows 10 βάσει προσφοράς που θα ισχύσει για ένα χρόνο.

 

Link.png Site: Windows Blog