Τον περασμένο Ιούλιο, η Microsoft κυκλοφόρησε επίσημα τα Windows 10, δίνοντας τη δυνατότητα σε κατόχους των Windows 7 και 8 να κάνουν «κράτηση» το καινούριο λογισμικό, με περιθώριο δωρεάν εγκατάστασής του για έναν χρόνο.

Η μέθοδος αυτή σημείωσε επιτυχία, καθώς ο συνολικός αριθμός των συσκευών που αναβαθμίστηκαν σε Windows 10 ανέρχεται στα 110 εκατομμύρια.

 

Ωστόσο, η Microsoft σκοπεύει να αλλάξει ως ένα βαθμό την τακτική αναβάθμισης που ακολουθεί. Συγκεκριμένα, από τις αρχές του επόμενου έτους σκοπεύει να κατηγοριοποιήσει ως προτεινόμενη, από προαιρετική που είναι στην παρούσα φάση, την αναβάθμιση σε Windows 10 στο σύστημα Windows Update. Αυτό συνεπάγεται ότι η αναβάθμιση σε Windows 10 θα κατέβει και θα ξεκινήσει να εγκαθίσταται αυτόματα σε όσους υπολογιστές έχουν ρυθμισμένη την αυτόματη εγκατάσταση προτεινόμενων αναβαθμίσεων στο Windows Update. Όσοι χρήστες δεν επιθυμούν να πραγματοποιηθεί αυτόματη εγκατάσταση των Windows 10, μπορούν να επιλέξουν την ανάλογη ρύθμιση στο Windows Update ενώ η ίδια η Microsoft κάνει σαφές ότι θα υπάρχει σχετικό μήνυμα πριν την εκκίνηση της εγκατάστασης που θα ενημερώνει πλήρως το χρήστη προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Terry Myerson, επικεφαλής των Windows και των συσκευών της Microsoft, σε συνέντευξή του στο Verge, στον υπολογιστή του χρήστη θα εμφανιστεί μόνο μία φορά ένα παράθυρο, το οποίο θα του ζητά να επιλέξει εάν θέλει να εγκαταστήσει τα Windows 10 ή όχι. Όπως προαναφέρθηκε, η προσφορά της δωρεάν εγκατάστασης ισχύει για έναν χρόνο, αλλά ο Myerson απέφυγε να δηλώσει πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση από τις 29 Ιουλίου 2016.

 

Αξιοσημείωτες είναι και οι προσπάθειες της Microsoft να προσεγγίσει χρήστες οι οποίοι διαθέτουν πειρατική έκδοση των Windows. Για την ακρίβεια, οι χρήστες πειρατικού λογισμικού θα συναντήσουν επίσης το παράθυρο που θα τους προτρέπει να αναβαθμίσουν σε Windows 10, αφού πρώτα αγοράσουν ένα επίσημο license από το Windows Store.

 

Οι παραπάνω τακτικές αποτελούν συνέπεια της προσπάθειας της Microsoft να ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των συσκευών που τρέχουν Windows 10 σε 1 δισεκατομμύριο, μόλις θα έχουν περάσει 2 με 3 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία τους. Όπως δηλώνει άλλωστε ο Myerson, η Microsoft υιοθέτησε αρχικά το σύστημα της κράτησης για τη νέα αυτή αναβάθμιση και τώρα προσπαθεί να κάνει τη διαδικασία της αναβάθμισης ακόμη ευκολότερη για τους χρήστες.

 

Link.png Site: TheVerge