Αυτή την περίοδο, η Microsoft δοκιμάζει μία αναβαθμισμένη έκδοση "Preview" των Windows 10 εστιάζοντας περισσότερο στα "consumer" χαρακτηριστικά του επερχόμενου λειτουργικού συστήματος.

Την ώρα που περιμένουμε από την εταιρεία να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες βελτιώσεις σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στις 21 Ιανουαρίου και η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά, η έκδοση (9901) των Windows 10 διέρρευσε στο Internet και έτσι μπορούμε να έχουμε μία πρώτη εικόνα για τις νέες αλλαγές που ετοιμάζει η εταιρεία.

 

Το σπουδαιότερο νέο χαρακτηριστικό είναι η προσθήκη της ψηφιακής βοηθού Cortana (το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είχε διαρρεύσει πριν από μερικές μέρες και σε video) η οποία "κάθεται" πάνω από το πεδίο αναζήτησης στα Windows 10, και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε φωνητικές εντολές ή σε εντολές χρησιμοποιώντας κείμενο. Ο τρόπος λειτουργίας είναι παρόμοιος με αυτός στα Windows Phone, και όπως αναμενόταν έχει πρόσβαση στο σημειωματάριο του χρήστη, στο ημερολόγιο, σε υπενθυμίσεις καθώς και στα ενδιαφέροντα του. Ενδεχομένως πάντως η τελική μορφή, να μην είναι ακριβώς αυτή που βλέπετε στις εικόνες.

 

548e413e00779135596f9f4e.jpg

 

Επίσης έχουμε μία νέα εφαρμογή Xbox, η οποία λειτουργεί ως πύλη σε ολόκληρο το οικοσύστημα του Xbox, παρέχοντας πρόσβαση στα επιτεύγματα του χρήστη, στη λίστα των φίλων του, σε feeds δραστηριοτήτων καθώς και στο Store. Μελλοντικά, ενδεχομένως η εφαρμογή να ενσωματώσει και τη λειτουργικότητα του SmartGlass.

 

Η Microsoft έχει επίσης προσθέσει νέα animations στον TaskView switcher των Windows 10, με την εταιρεία να φαίνεται πως κινείται σε μία κατεύθυνση για να αφαιρέσει το παραδοσιακό Κέντρο Ελέγχου, με το να αναβαθμίσει το Settings app με εμφάνιση που να μιμείται αυτή του Κέντρου Ελέγχου. Το πλήκτρο για τις ρυθμίσεις επίσης αφαιρέθηκε από την Charms Bar.

 

548e410c00779135576f9b76.jpg

 

Από την έκδοση που διέρρευσε (Windows 10 Build 9901) φαίνεται ότι το Windows Store βελτιώθηκε σημαντικά χάρη σε μία νέα δοκιμαστική εφαρμογή που ενσωματώνει. Σε αντίθεση με το σημερινό Windows Store, μαζί με τις εφαρμογές και τα παιχνίδια περιλαμβάνει επιπλέον μουσική, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι η Microsoft είναι ακόμα πιο κοντά στην ενσωμάτωση των online stores Xbox Music και Xbox Video στο κεντρικό Windows Store, ώστε να προσφέρει όλο το περιεχόμενο από μία μοναδική τοποθεσία.

 

548e427538d3870d0b834995.jpg

 

Link.png Site: The Verge