Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη έκδοση, η Microsoft προχωρά στην κυκλοφορία ακόμη μιας νέας δοκιμαστικής έκδοσης (build 10049) των Windows 10 για PC, με τα σημαντικά νέα αυτή τη φορά να αφορούν το νέο browser της εταιρείας, τον οποίο μπορούμε να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά.

Με κωδική ονομασία Project Spartan, ο νέος browser της Microsoft θα αντικαταστήσει όπως ήδη γνωρίζουμε τον Internet Explorer, φέρνοντας μια νέα rendering engine η οποία έχει τις βάσεις της στη σημερινή εποχή και το μοντέρνο Web.

 

 

Όπως είχε δείξει η εταιρεία στην παρουσίαση του Ιανουαρίου, το Project Spartan ξεχωρίζει για το λιτό περιβάλλον το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα τη συσκευή, είτε αυτή είναι PC ή tablet, είτε κάποιο smartphone. Από τα "δυνατά" χαρακτηριστικά της θεωρείται η ενσωμάτωση της Cortana, της ψηφιακή βοηθού της Microsoft η οποία είναι πάντα πρόθυμη να σας βοηθήσει κατά την πλοήγηση σας σε ιστοσελίδες. Επιπλέον μπορούμε να απευθύνουμε απλές ερωτήσεις ή να προχωρήσουμε στην αναγραφή λέξεων κλειδιών όπως weather και stocks, με τα αποτελέσματα να εμφανίζονται κάτω από τη μπάρα διευθύνσεων.

 

Οι σημειώσεις αποτελούν ένα βασικό συστατικό του Project Spartan, με το χρήστη να μπορεί να χρησιμοποιήσει όχι μόνο το κλασσικό συνδυασμό πληκτρολογίου/ποντικιού αλλά και stylus για την αναγραφή σημειώσεων πάνω στην ιστοσελίδα και τον εύκολο διαμοιρασμό τους.

 

spartan.jpg

 

Αν και πολλά χαρακτηριστικά που έχουμε συνηθίσει από τον Internet Explorer, για την ώρα λείπουν από το Project Spartan, εντούτοις ένα από αυτά που κάνει την εμφάνιση του είναι το Reading View, η λειτουργία δηλαδή που αναλαμβάνει να κάνει πιο εύκολη την ανάγνωση μιας ιστοσελίδας, αφαιρώντας τα περιττά στοιχεία του browser.

 

Link.png Site: Project Spartan

Link.png Site: Blogging Windows