Πέρα από τις αναβαθμίσεις στην Cortana και την βελτιωμένη υποστήριξη pen, το Anniversary Update των Windows 10 θα συμπεριλαμβάνει επίσης και διάφορες εφαρμογές και χαρακτηριστικά που θα κάνει ευκολότερη την ζωή των μαθητών στα σχολεία (τουλάχιστον στα σχολεία των ΗΠΑ).

Ενδεχομένως λαμβάνοντας σημειώσεις από την αυξανόμενη δημοτικότητα των Chromebooks στις τάξεις, η Microsoft θέλει να κάνει την ρύθμιση των Windows 10 να είναι ταχύτερη σε κοινόχρηστους υπολογιστές. Οι δάσκαλοι, θα μπορούν να ρυθμίσουν τις συσκευές από μόνοι τους χάρη σε ένα νέο app με την ονομασία “Set Up School PCs”, με την Microsoft να λέει πως η σύνδεση σε ένα νέο λογαριασμό την πρώτη φορά, δεν πρόκειται να διαρκέσει περισσότερο από περίπου 26 δευτερόλεπτα (μετά από την πρώτη φορά, το login θα διαρκεί 6 δευτερόλεπτα). Αν και το login την πρώτη φορά δεν είναι ακριβώς ταχύτατο, εντούτοις μοιάζει πολύ ταχύτερο από άλλες εκδόσεις των Windows.

 

Το Microsoft Classroom, ένα νέο χαρακτηριστικό του Office 365 για την εκπαίδευση, θα παρέχει στους δασκάλους την δυνατότητα να διαχειρίζονται και να ελέγχουν την ροή εργασίας ολόκληρης της τάξης από μία τοποθεσία. Τα σχολεία επίσης θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Microsoft School Data Sync (SDS) για να ενσωματώσουν το Classroom με τα υπάρχοντα συστήματα δεδομένων τους. Επιπλέον, υπάρχει ένα νέο ακόμη app με την ονομασία “Take a Test", που θα βοηθήσει τους δασκάλους να διαχειρίζονται με ασφάλεια διαγωνίσματα και εξετάσεις, και που μπορεί να διαμορφωθεί για να τυποποιήσει τις εξετάσεις για ένα ολόκληρο σχολείο. Το Microsoft Forms, ένα ακόμη app του Office 365, θα επιτρέψει στους δασκάλους να δημιουργούν διάφορα ερωτηματολόγια, διαγωνίσματα, κουίζ κ.ά.

 

Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί έκπληξη που η Microsoft δεν προσέφερε μερικές από αυτές τις δυνατότητες νωρίτερα, αφού απαιτούν τουλάχιστον ένα με δύο μήνες για να ενσωματωθούν αυτές οι δυνατότητες. Παρόλα αυτά, στα σχολεία που ήδη χρησιμοποιούν Windows, οι δάσκαλοι θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμες τις αναβαθμίσεις. Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι μερικές συσκευές με Windows 10, όπως το HP Stream, θα κοστίζουν $199.

 

 

Link.png Site: Engadget