Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν στις 29 Ιουλίου και από τότε απολαμβάνουν μία μεγάλη αύξηση στις εγκαταστάσεις που έχουν ξεπεράσει τις 120 εκατομμύρια μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω, η εταιρεία ερευνών αγοράς Gartner προβλέπει ότι το πλέον σύγχρονο λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα γίνει η πλέον διαδεδομένη εγκατεστημένη έκδοση των Windows, ακολουθώντας τα βήματα των Windows XP και Windows 7.

 

Η Gartner υπογραμμίζει ότι η προσφορά της Microsoft στους χρήστες για δωρεάν αναβάθμιση από τα Windows 7 και Windows 8.1 στα Windows 10 αποτελεί τον πυρήνα της πρόβλεψης της.

 

“Στην καταναλωτική αγορά, η δωρεάν αναβάθμιση σε συνδυασμό με την ευρεία υποστήριξη παλαιών τύπων συσκευών και τις αυτόματες over-the-air αναβαθμίσεις θα διασφαλιστεί ότι δεκάδες εκατομμύρια χρηστών θα είναι ήδη εξοικειωμένοι με το λειτουργικό σύστημα πριν το τέλος του 2015” δήλωσε ο Steve Kleynhans, Αντιπρόεδρος Έρευνας της Gartner. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε ότι η Gartner από την άλλη είδε αυτή την προσφορά δωρεάν αναβάθμισης ως έναν από τους λόγους για την συνεχιζόμενη πτώση στις πωλήσεις των υπολογιστών.

 

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, η εταιρεία εκτιμάει ότι το 50% εξ αυτών θα έχουν ξεκινήσει να υϊοθετούν τα Windows 10 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017. “Για τις επιχειρήσεις αναμένουμε ότι η ενσωμάτωση θα είναι σημαντικά ταχύτερη από εκείνη που παρατηρήθηκε με τα Windows 7 πριν από έξι χρόνια” είπε ο Kleynhans.

 

Επιπλέον, η Gartner βλέπει και άλλους παράγοντες για την μετάβαση στο τελευταίο λειτουργικό σύστημα. Ένας από αυτούς είναι η λήξη υποστήριξης των Windows 7 τον Ιανουάριο του 2020 αλλά και η συμβατότητα με τα προγράμματα των Windows 7 και τις συσκευές αλλά και η μικρότερη ζήτηση για tablets και 2-in-1 υπολογιστές. Η εταιρεία επίσης προβλέπει ότι έως στο 2018, οι οθόνες αφής θα βρίσκονται στο ένα τρίτο των φορητών υπολογιστών που θα κυκλοφορήσουν, και θα αποτελέσουν προεπιλεγμένο χαρακτηριστικό αφού τα κόστη των οθονών του είδους ολοένα και μειώνεται.

 

Link.png Site: Neowin