To FLAC είναι ένα format που προτιμούν πολλοί φιλόμουσοι επειδή υπόσχεται να διατηρεί όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία στο αρχείο μουσικής. Παρόλο που δεν είναι και το πιο διαδεδομένο format του είδους, τα νέα Windows 10 αναμένεται να το αγκαλιάσουν.

Ο Gabriel Aul του προγράμματος Microsoft Windows Insider σε ένα πρόσφατο tweet του δημοσιοποίησε μία εικόνα που δείχνει ότι ο Windows Media Player θα υποστηρίξει το πρότυπο FLAC, προσθέτοντας αργότερα πως το λειτουργικό σύστημα παρέχει υποστήριξη σε επίπεδο πλατφόρμας οπότε οποιαδήποτε συμβατή εφαρμογή θα μπορεί να αναπαράγει αρχεία του είδους χωρίς την προσθήκη plug-in.

 

Η υποστήριξη FLAC, μαζί με την υποστήριξη σε επίπεδο πλατφόρμας αρχείων .MKV είναι ένα ακόμη σημάδι ότι η Microsoft επιτέλους έχει αρχίσει να ακούει τους χρήστες, παρέχοντας μάλιστα και μια ειδική ιστοσελίδα στην οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανεβάσει την πρόταση του.

 

Στη συνέχεια αυτή εμφανίζεται δημόσια σε όλα τα μέλη της ιστοσελίδας και τα οποία αν τη βρουν ενδιαφέρουσα, μπορούν να τη ψηφίσουν, ανεβάζοντας την έτσι στις πρώτες θέσεις και μεγαλώνοντας τις πιθανότητες αυτή να γίνει πραγματικότητα.

 

B3UkZ7MCQAAGmlu.png:large

 

Link.png Site: Engadget