Γνωρίζαμε ότι η κυκλοφορία των Windows 10 είχε προγραμματιστεί κάπου μέσα στη χρονιά, με τη Microsoft όμως να γίνεται σήμερα πιο συγκεκριμένη αναφέροντας το καλοκαίρι ως την κρίσιμη περίοδο.

Με 1.5 δισ. χρήστες παγκοσμίως, η κυκλοφορία των Windows 10 αναμένεται να είναι τεράστια αφού αυτή θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 190 χώρες και σε 111 διαφορετικές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική. Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, οι χρήστες παλαιότερων εκδόσεων και συγκεκριμένα των Windows 7 και Windows 8.1, θα μπορούν να κατεβάσουν τη νέα έκδοση εντελώς δωρεάν μέσα στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας, ενώ οι κάτοχοι Windows Phone 8.1 συσκευών θα αναβαθμιστούν και αυτοί στη νέα έκδοση.

 

Στην ανακοίνωση της Microsoft, έκπληξη δημιουργεί η αναφορά συνεργασίας με δύο κινεζικές εταιρείες, τη Lenovo και τη Xiaomi. Στην πρώτη περίπτωση, επιβεβαιώθηκε ότι η Lenovo θα είναι από τους πρώτους κατασκευαστές που θα παρουσιάσουν Windows 10 smartphone παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού συστήματος, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του.

 

 

Ακόμη η Microsoft προχωράει στη δημιουργία ενός νέου προγράμματος με έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, τη Xiaomi, μέσω του οποίου μια συγκεκριμένη ομάδα κατόχων του μοντέλου Xiaomi Mi4, θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τα Windows 10 στη συσκευή τους και να αναφέρουν τις παρατηρήσεις του.

 

Η χρήση των Windows 10 δεν περιορίζεται μόνο σε υπολογιστές, smartphones και tablets αλλά και σε ένα πλήθος συσκευών που αναμένεται να αποκτήσουν πρόσβαση στο Internet, και να αποτελέσουν μέρος του IoT (Internet of Things). Στην περίπτωση αυτή η Microsoft θα κυκλοφορήσει ειδικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος ανάλογα με τη συσκευή όπως για ATM, μηχανήματα υπερήχων αλλά και το Raspberry Pi 2.

 

Link.png Site: Windows Blog