Η Microsoft συνεχίζει τις ανακοινώσεις για νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά που θα υποστηρίζουν τα επερχόμενα Windows 10, με την τελευταία εξέλιξη να αφορά την ασφαλέστερη πρόσβαση σε συσκευές με τη συγκεκριμένη έκδοση.

Με τη βοήθεια συμβατού hardware το οποίο είτε θα ενσωματώνει η συσκευή (υπολογιστής, smartphone, tablet) είτε θα έχει προμηθευτεί ο χρήστης ως περιφερειακό, τα Windows 10 θα μπορούν να επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο σε όσους ταυτοποιηθούν με κάποια βιομετρική τεχνολογία. Σε αυτές περιλαμβάνεται η αναγνώριση προσώπου, η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος αλλά και η αναγνώριση της ίριδας του ματιού, χωρίς να χρειάζεται η εισαγωγή κάποιου κωδικού. Πολλές από αυτές τις τεχνολογίες υπήρχαν ήδη όμως το Windows Hello συνδυάζει ειδικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στη νέα γενιά hardware, με λογισμικό το οποίο είναι ενσωματωμένο στα Windows 10.

 

Για παράδειγμα οι ειδικές κάμερες χρησιμοποιούν υπέρυθρη τεχνολογία προκειμένου να προχωρήσουν στην αναγνώριση προσώπου ή στη ψηφιακή αποτύπωση της ίριδας του ματιού, με το ποσοστό αποτυχίας κατά την αναγνώριση να είναι αρκετά μικρό και πιο συγκεκριμένα, μία στις 100.000 προσπάθειες. Όλα τα σχετικά δεδομένα παραμένουν στο σύστημα και δεν μεταδίδονται μέσω Internet αλλά ούτε αποθηκεύονται σε κάποιο server.

 

 

Το Windows Hello επεκτείνεται και στις επιχειρήσεις όπου μέσω του Passport, οι διαχειριστές συστημάτων και οι προγραμματιστές, θα μπορούν να κάνουν χρήση των παραπάνω δυνατοτήτων προκειμένου να κάνουν ασφαλέστερη την πρόσβαση στις εφαρμογές και τις ιστοσελίδες τους.

 

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το Windows Hello και το Passport, μπορείτε να διαβάσετε την παρακάτω αναλυτική ανακοίνωση και να δείτε το βίντεο που συνοδεύει το άρθρο.

 

Link.png Site: Windows Blog