Τα σχέδια της Microsoft για να κλείσει το χάσμα των διαθέσιμων εφαρμογών των Windows Phone και του μοντέρνου περιβάλλοντος των Windows 8.x σε σχέση με το iOS και το Android, δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, με την εταιρεία να εξετάζει διάφορες λύσεις στις οποίες περιλαμβάνεται και η υποστήριξη του Android.

Σύμφωνα με το ZDNet, η απόλυτη προτεραιότητα της Microsoft είναι η προώθηση του νέου μοντέλου των Universal εφαρμογών το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στον προγραμματιστή να αναπτύξει μια εφαρμογή η οποία θα μπορεί να εκτελεστεί με ελάχιστες αλλαγές στον κώδικα όχι μόνο στα Windows αλλά και στα Windows Phone, τα Windows tablets και το Xbox One. Ήδη κάτι τέτοιο είναι και τώρα εφικτό όμως τα σχέδια της Microsoft κρύβουν πολύ μεγαλύτερη ευκολία για τα επερχόμενα Windows 10 σε όποια συσκευή και αυτά «τρέχουν».

 

Ένα επιπλέον πλάνο για την εταιρεία φέρεται να είναι η υποστήριξη Android εφαρμογών στα Windows 10, κάτι που ακόμα αποτελεί θέμα εσωτερικής συζήτησης των στελεχών της Microsoft, χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση αν κάτι τέτοιο θα γίνει πραγματικότητα η όχι.

 

Με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία τα οποία έχει δημοσιοποιήσει η Microsoft, έως το τέλος Σεπτεμβρίου υπήρχαν διαθέσιμες περισσότερες από 527.000 εφαρμογές για τις δύο πλατφόρμες της εταιρείας, οι 340.000 από τις οποίες είναι για τα Windows Phone. Συγκριτικά, το App Store της Apple διαθέτει 1.3 εκατομμύρια εφαρμογές όσες και το Play Store της Google.

 

Πάντως το 2014 αποτέλεσε μια πολύ καλή χρονιά για το Windows Store, το οποίο προσέλκυσε 30% περισσότερους ενεργούς χρήστες, 80% περισσότερους προγραμματιστές, παρουσιάζοντας αύξηση 110% στον αριθμό downloads εφαρμογών αλλά και στις εισπράξεις, σε σχέση με το 2013.

 

Στα σχέδια της Microsoft περιλαμβάνεται η προσέλκυση μαθητών, startups αλλά και ανεξάρτητων πωλητών λογισμικού (ISV), μερικοί από τους οποίους δε δείχνουν πρόθυμοι να υποστηρίξουν μια πλατφόρμα με λίγες εφαρμογές.

 

Περισσότερα γύρω από τα Windows 10 αναμένεται να μάθουμε στις 21 Ιανουαρίου σε προγραμματισμένη εκδήλωση της Microsoft η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Internet αλλά και στο συνέδριο BUILD 2015 το οποίο θα διεξαχθεί από τις 29 Απριλίου έως τη 1η Μαΐου.

 

Link.png Site: ZDNet