Στην εναρκτήρια ομιλία του, στο συνέδριο Build 2017, o CEO της Microsoft, Satya Nadella ανακοίνωσε πως τώρα υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια ενεργοί υπολογιστές με Windows 10 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το νέο ορόσημο, ήρθε 650 ημέρες αφότου ανακοινώθηκε το λειτουργικό σύστημα. Και για να κάνουμε μία σύγκριση, τα Windows 7 έφτασαν τις 630 εκατομμύρια εγκαταστάσεις μέσα σε 983 ημέρες, κάτι που ισοδυναμεί με 640 χιλιάδες πωλήσεις σε καθημερινή βάση, ενώ τα Windows 10 προσθέτουν 769 χιλιάδες χρήστες στην βάση της εγκατάστασης τους κάθε μέρα από τότε που διατέθηκαν. O αριθμός-ορόσημο έρχεται οκτώ περίπου μήνες μετά, από τον περασμένο Οκτώβριο δηλαδή, όταν και η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι οι υπολογιστές που έτρεχαν Windows 10 είχαν φτάσει τους 400 εκατομμύρια.

 

Η Microsoft παλαιότερα είχε ισχυριστεί ότι μέχρι το 2018, οι συσκευές που θα έτρεχαν Windows 10 θα έφταναν τις 1 δισεκατομμύριο –προφανώς είχε υπολογίσει και τα smartphones ή άλλες φορητές συσκευές.

 

Η εταιρεία τον Ιούλιο του περασμένου έτους, αναθεώρησε την πρόβλεψη της, λέγοντας πως θα χρειαστεί περισσότερος καιρός για να φτάσει στον στόχο της, που είναι οι 1 δισεκατομμύριο ενεργές συσκευές. Όμως τώρα, και με τον ρυθμό ανάπτυξης που παρατηρείται, θα χρειαστεί ακόμα περισσότερος χρόνος για να επιτευχθεί ο στόχος, αφού η εταιρεία φαίνεται να παρέδωσε τα όπλα –αν και όχι εντελώς και ολοκληρωτικά- στην αγορά των smartphones, η οποία θα την βοηθούσε σημαντικά. Τώρα, η εταιρεία φαίνεται πως έχει βάλει στόχο τις 550 εκατομμύρια ενεργές συσκευές μέχρι το τέλος Ιουνίου και τις 575 εκατομμύρια ενεργές συσκευές μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα, τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας τους, κάθε μήνα ο ρυθμός υιοθέτησης ήταν 31 εκατομμύρια νέες συσκευές. Από τότε έπεσε στις 29 εκατομμύρια συσκευές και αργότερα στις 17 εκατομμύρια συσκευές και τώρα είναι λίγο περισσότερες από 14 εκατομμύρια μονάδες τον μήνα.

 

Με βάση τον ρυθμό που παρατηρείται σήμερα, ενδέχεται να απαιτηθούν συνολικά –από τότε που παρουσιάστηκαν τα Windows 10- σχεδόν πέντε χρόνια για να φτάσουν τις 1 δισεκατομμύριο συσκευές, αλλά λέγεται πως ενδέχεται ο Επιχειρησιακός τομέας (Enterprise) να επιταχύνει κάπως τα πράγματα. Η Microsoft, στο συνέδριο Build 2017, θα επιχειρήσει να πείσει και να δελεάσει τους developers να δημιουργήσουν Universal Windows Apps για το λειτουργικό σύστημα Windows 10, ενώ θα προσπαθήσει επίσης να τους πείσει να μεταφέρουν τις υπάρχουσες εφαρμογές τους για το desktop στο Windows Store.

 

Link.png Site: Thurrott
Link.png Site: The Verge