Τον Ιούλιο κυκλοφόρησαν επίσημα τα Windows 10 και σημαντικό ποσοστό των χρηστών πραγματοποίησε την αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές προσωπικών υπολογιστών φαίνεται να συμβουλεύουν τους πελάτες τους να αποφύγουν την αναβάθμιση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Laptopmag, η Dell και η HP προτείνουν στους πελάτες τους να μην αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους σε Windows 10 και μάλιστα, σε ορισμένους συστήνουν να επανεγκαταστήσουν την έκδοση που διέθεταν πριν (Windows 7, 8 ή 8.1) σε περίπτωση που έχουν ήδη προβεί σε αναβάθμιση.

 

Για την ακρίβεια, το φαινόμενο παρατηρήθηκε σε περιπτώσεις παροχής τεχνικής υποστήριξης των δύο εταιριών στους πελάτες τους. Αρκετοί εκπρόσωποι των δύο εταιριών συμβούλευσαν τους πελάτες να μην αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους σε Windows 10, ώστε να εξασφαλίσουν την απροβλημάτιστη λειτουργία των συσκευών τους.

 

Οι δύο εταιρίες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τα Windows 10, ωστόσο έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους. Για τον λόγο αυτό, δεν διστάζουν να προτείνουν παλιότερη έκδοση των Windows, σε περίπτωση που αυτή ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του πελάτη.

 

Επιπλέον λόγος για την παραπάνω τακτική είναι ότι μια εταιρία δεν μπορεί να εγγυηθεί πως μια έκδοση λογισμικού, η οποία δεν υπήρχε καν κατά την κυκλοφορία ενός υπολογιστή, θα μπορεί να «τρέξει» απροβλημάτιστα στον συγκεκριμένο υπολογιστή.

 

Σαφώς, η εν λόγω τακτική έρχεται αντιμέτωπη με την επιδίωξη της Microsoft περί υιοθέτησης των Windows 10 από όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες. Και φυσικά, στη μέση αυτής της «διαμάχης» βρίσκονται οι χρήστες, οι οποίοι αποπροσανατολίζονται και δεν μπορούν να αποφασίσουν ποια είναι η ορθότερη επιλογή.

 

Link.png Site: Engadget