Η πολύ καλή πορεία των Windows 10 στην αγορά συνεχίζεται, με τη Microsoft να ανακοινώνει σήμερα ότι οι συνολικές εγκαταστάσεις του νέου της λειτουργικού συστήματος, έφθασαν τα 300 εκατομμύρια.

Όπως πάντα, ο αριθμός, αυτός περιλαμβάνει όχι μόνο τις εγκαταστάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε προσωπικούς υπολογιστές, αλλά και τις νέες πωλήσεις Windows 10 Mobile συσκευών όπως επίσης και του Xbox One, που στηρίζονται στην πλατφόρμα της Microsoft. Η τελευταία ενημέρωση που είχε δώσει η Microsoft ήταν στα τέλη Μαρτίου και στο συνέδριο Build, όπου τότε η εταιρεία είχε ανακοινώσει 270 εκατομμύρια εγκαταστάσεις.

 

Με σταθερή άνοδο, ο ρυθμός παρουσίας των Windows 10 σε διάφορες συσκευές θεωρείται μεγαλύτερος από αυτόν που ίσχυε με τα Windows 7 και φυσικά τα Windows 8, με τη Microsoft να έχει θέσει από νωρίς τον πήχh ψηλά, στοχεύοντας συνολικά σε 1 δισ. εγκαταστάσεις σε διάστημα 2-3 ετών.

 

 

Όμως στην ανακοίνωση της Microsoft, σημαντικότερη μπορεί να θεωρηθεί η «υπενθύμιση» για τη λήξη της προσφοράς δωρεάν αναβάθμισης για τους κατόχους νόμιμης άδειας Windows 7 ή Windows 8. Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας των Windows 10, η εταιρεία έχει ενεργοποιήσει μια προσφορά που απευθύνεται σε κατόχους PC, οι οποίοι μπορούν να αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση χωρίς καμία χρέωση. Η προσφορά λήγει ακριβώς με τη συμπλήρωση ενός έτους από την κυκλοφορία του λειτουργικού, δηλαδή στις 29 Ιουλίου 2016, και όπως όλα δείχνουν, η Microsoft δε θα την επεκτείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

Μάλιστα η Microsoft υπενθυμίζει ότι από τις 30 Ιουλίου, το κόστος αγοράς ή αναβάθμισης στα Windows 10, έχει διαμορφωθεί στα $119.

 

Link.png Site: https://blogs.windows.com/windowsexperience/2016/05/05/windows-10-now-on-300-million-active-devices-free-upgrade-offer-to-end-soon[/url]/']Windows Blog