Η επετειακή αναβάθμιση (Anniversary Update) των Windows 10 έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγες ημέρες, με αρκετά νέα χαρακτηριστικά αλλά και ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει προκαλέσει σε πολλά συστήματα την απενεργοποίηση της webcam που πιθανόν διαθέτουν.

Συγκεκριμένα αρκετοί χρήστες αναφέρουν ότι μετά την αναβάθμιση, η webcam που διαθέτει ο υπολογιστής τους δε λειτουργεί κάτι που ανάλογα με την περίπτωση, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ειδικά όταν η χρήση της προορίζεται σε εταιρικό περιβάλλον. Όπως φαίνεται, ο λόγος εμφάνισης του προβλήματος είναι η απόφαση της Microsoft να μην υποστηρίζουν πλέον τα Windows, web κάμερες USB που χρησιμοποιούν την κωδικοποίηση MJPEG ή H264 παρά μόνο την YUY2. Αν και δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι που η Microsoft αφαίρεσε τις δύο αυτές επιλογές που χρησιμοποιούνται όλα αυτά τα χρόνια ως οι δημοφιλέστερες επιλογές κωδικοποίησης βίντεο κατά τη λειτουργία μιας webcam, το πιθανότερο είναι ότι αυτοί έχουν να κάνουν με τις αργές επιδόσεις.

 

Εξαιτίας της αλλαγής στην οποία προχώρησε η εταιρεία, πολλές webcam όπως η Logitech C920, όταν καλούνται να μεταδώσουν βίντεο είτε με κωδικοποίηση MJPEG είτε με H264, αδυνατούν να μεταβούν στην επόμενη διαθέσιμη κωδικοποίηση με αποτέλεσμα να «κολλάνε», ένα φαινόμενο που παρατηρείται ιδιαίτερα κατά την έναρξη λειτουργίας του Skype.

 

Σε θέμα σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο forum υποστήριξης της Microsoft, στέλεχος της εταιρείας επιβεβαίωσε το όλο θέμα το οποίο και θα λυθεί πιθανότατα τον επόμενο μήνα με patch που θα κυκλοφορήσει η εταιρεία μέσω Windows Update. Μια προσωρινή λύση για όσους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και έχουν ιδέα περί αλλαγών στη registry, έρχεται από τον χρήστη Rafael Rivera.

 

Link.png Site: Thurrott