Με τη συμπλήρωση ενός μήνα μετά την κυκλοφορία των Windows 10, η Microsoft ανακοίνωσε ότι το νέο λειτουργικό της σύστημα βρίσκεται ήδη εγκατεστημένο σε 75 εκατομμύρια υπολογιστές, αποτελώντας μια μεγάλη -για την ώρα- επιυχία.

Η προηγούμενη επίσημη ενημέρωση της Microsoft για το ρυθμό εγκαταστάσεων των Windows 10 ήταν την επομένη της επίσημης κυκλοφορίας, όταν μάθαμε ότι το λειτουργικό σύστημα είχε ήδη εγκατασταθεί σε 14 εκατομμύρια υπολογιστές σε μόλις 24 ώρες. Συγκρίνοντας τις συνολικές εγκαταστάσεις των Windows 10 τον πρώτο μήνα με τις 2 προηγούμενες εκδόσεις των Windows, είναι φανερό ότι το νέο λειτουργικό σύστημα έχει ξεκινήσει άκρως θετικά την πορεία του στην αγορά, αφού βρίσκεται σε σωστό δρόμο προς τον τελικό στόχο της Microsoft για παρουσία του σε 1 δισ. συσκευές σε διάστημα 1-2 χρόνων.

 

Συγκεκριμένα τα Windows 8 είχαν εγκατασταθεί σε 40 εκατομμύρια υπολογιστές τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας, με το ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα στη συνέχεια, κλείνοντας το πρώτο εξάμηνο με 100 εκατομμύρια εγκαταστάσεις. Αντίστοιχα η πιο επιτυχημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft μέχρι σήμερα, τα Windows 7, ειχαν εγκατασταθεί σε 60 εκατομμύρια υπολογιστές σε διάστημα 2 μηνών.

 

Παράλληλα με την ανακοίνωση αυτή, η Microsoft δημοσίευσε και άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία όπως

  • Την παρουσία του λειτουργικού και στις 192 χώρες του πλανήτη
  • Την επιτυχημένη αναβάθμιση συστημάτων που χρονολογούνται από το 2007
  • Την έντονη χρήση της δυνατότητας streaming του Xbox One σε υπολογιστή από τους gamers
  • 6 φορές περισσότερα downloads από το Windows Store ανά συσκευή σε σχέση με τα Windows 8


Επόμενος σταθμός στη μακρά πορεία των Windows 10 στην αγορά, είναι η κυκλοφορία της έκδοσης για smartphones με την ονομασία Windows 10 Mobile, η οποία υπολογίζεται το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

 

Link.png Site: http://blogs.windows.com/bloggingwindows/2015/08/26/windows-10-now-on-75-million-devices[/url]/']Windows Blog