Τις τιμές των επερχόμενων Windows 8.1, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε ένα μήνα ακριβώς, γνωστοποίησε σήμερα η Microsoft στο επίσημο blog των Windows.

Τα πρώτα συστήματα με προεγκατεστημένη τη νέα έκδοση των Windows θα κυκλοφορήσουν συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου ενώ την ίδια μέρα οι χρήστες των Windows 8 θα μπορέσουν να αναβαθμιστούν εντελώς δωρεάν κατεβάζοντας το σχετικό πρόγραμμα από το Windows Store.

 

Για νέους χρήστες, η Microsoft θα διαθέσει το επόμενο λειτουργικό της σύστημα και σε ψηφιακή μορφή αλλά και σε φυσική μορφή μέσω DVD. Και στις δύο περιπτώσεις η τιμή που έχει οριστεί για την απλή έκδοση των Windows 8 είναι στα $120 ενώ η έκδοση Windows 8.1 Pro θα κοστίζει $200. Οι τιμές αυτές είναι οι ίδιες που ισχύουν και σήμερα για τα Windows 8 χωρίς καμία αλλαγή στις διαθέσιμες εκδόσεις.

 

Μοναδική διαφορά της έκδοσης που θα μπορεί να προμηθευτεί ο χρήστης είτε ψηφιακά είτε ως πακέτο, είναι ότι το λογισμικό μπορεί να εγκατασταθεί και σε συστήματα που δεν έχουν κανένα άλλο λειτουργικό εγκατεστημένο. Στην προηγούμενη έκδοση των Windows, η Microsoft απαιτούσε την παρουσία παλιότερης έκδοσης πριν προχωρήσει στην αναβάθμιση.

 

Σε αντίθεση με την κυκλοφορία των Windows 8, η Microsoft επιλέγει να μην συνοδεύσει την κυκλοφορία του νέου της λειτουργικού με μία μεγάλη προσφορά όπως με την προηγούμενη έκδοση και την προσφορά για περιορισμένο χρονικό διάστημα με κόστος αγοράς μόλις €30.

 

Πάντως για τους χρήστες Windows 7, η αναβάθμιση θα φέρει μαζί της όλα τα αρχεία του χρήστη, όχι όμως τις desktop εφαρμογές όπως το Microsoft Office. Αντίθετα όσοι αναβαθμιστούν από τα Windows XP και τα Windows Vista, θα πρέπει να είναι έτοιμη για μια αναβάθμιση η οποία δε θα περιλαμβάνει οποιοδήποτε αρχείο τους ή εφαρμογή, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη backup από πριν.

 

Όσοι θελήσουν να αναβαθμιστούν από την έκδοση 8.1 στην έκδοση 8.1 Pro, θα πρέπει να κατεβάσουν το Pro Pack με κόστος $100. Οι διαφορές στα Windows 8.1 Pro είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια αρχείων μέσω του BitLocker, η εφαρμογή Remote Desktop καθώς και η παρουσία του Windows Media Center.

 

Link.png Site: http://blogs.windows.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2013/09/17/pricing-and-packaging-for-windows-8-1.aspx[/url]']Windows Blog