Όπως αναμενόταν, η Microsoft διαθέτει εδώ και λίγη ώρα για κατέβασμα τη δοκιμαστική έκδοση των Windows 8.1 η οποία στην τελική της έκδοση θα παρέχεται δωρεάν για τους κατόχους των Windows 8. Παράλληλα όπως αναφέρθηκε επανειλημμένως από το πρόεδρο της Microsoft, Steve Ballmer, τα Windows περνάνε σε ένα «γρήγορο κύκλο αναβαθμίσεων», εγκαταλείποντας την τριετή κυκλοφορία νέων εκδόσεων.

Τα Windows 8.1 δε θεωρείται απλά ένα service pack αλλά διαθέτει αρκετά νέα χαρακτηριστικά ενώ έχει δοθεί βάση και στα σχόλια των χρηστών των Windows 8, με σημαντικότερο παράδειγμα την επιστροφή του πλήκτρου start αν και χωρίς το μενού, καθώς και την επιλογή για απευθείας πρόσβαση στο desktop μετά το boot. Επιπλέον, οι επισκέψεις στις ρυθμίσεις του πίνακα ελέγχου του κλασσικού desktop θα ελαχιστοποιηθούν αρκετά μιας και ο πίνακας ελέγχου του μοντέρνου περιβάλλοντος έχει βελτιστοποιηθεί αρκετά.

 

Στα νέα χαρακτηριστικά των Windows 8.1 ξεχωρίζει η επέκταση υποστήριξης tablets με οθόνη 7' και 8' ιντσών που θα οδηγήσει τους επόμενους μήνες σε νέες κυκλοφορίες συσκευών που όπως αναφέρει η Microsoft δε θα περιορίζουν την παραγωγικότητα του χρήστη. Σε αυτό βοηθά και το γεγονός ότι κάθε νέο tablet θα διαθέτει δωρεάν το Office 2013. Ανάλογα με την ανάλυση της συσκευής, μπορείτε να έχετε έως και 4 παράθυρα ανοιχτά στην οθόνη, στο μοντέρνο περιβάλλον των Windows.

 

Νέα μεγέθη tiles, ενσωμάτωση του skydrive, gestures στο εικονικό πληκτρολόγιο και πλήρη υποστήριξη σε portrait mode είναι μερικά ακόμα από τα νέα χαρακτηριστικά. Η αναζήτηση στα Windows 8.1 γίνεται πιο έξυπνη παρέχοντας όλες τις πληροφορίες για αυτό που ψάχνετε όχι μόνο τοπικά αλλά και από το Web με τη βοήθεια του Bing. Ο Internet Explorer 11 αποκτά υποστήριξη Mpeg Dash και κυρίως WebGL για καλύτερη και πιο αποδοτική εμφάνιση 2D/3D γραφικών σε web apps χωρίς την ανάγκη plugins.

 

start_menu_win81.jpg

 

Οι προεγκαταστημένες εφαρμογές όπως το Mail, Xbox Music και ο καιρός δέχονται σημαντικές αναβαθμίσεις και εμπλουτίζονται με νέες δυνατότητες ενώ προστίθενται δύο ακόμα, το ξυπνητήρι και μια αριθμομηχανή. Η αρχική οθόνη μπορεί να μετατρέψει το tablet σας σε ψηφιακή κορνίζα για τις ώρες που δε το χρησιμοποιείτε.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε με δύο τρόπους τη δοκιμαστική έκδοση των Windows 8.1, είτε με τον κλασσικό τρόπο κατεβάζοντας το αρχείο iso από το παρακάτω σύνδεσμο, είτε για πρώτη φορά μέσω του Windows Store.

 

File.png Download: http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/preview?ocid=BLPREV_PR_WINBLOG_Null_Null_Null_Null[/url]']Windows 8.1 Preview