Ένα ακόμα μικρό αλλά σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της χρήσης του desktop των Windows 8.1 είναι έτοιμη να κάνει η Microsoft με το Update 1, την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος.

Επιστρέφοντας στις παλιές εποχές, η διαδικασία εκκίνησης των Windows 8.1 θα οδηγεί στο κλασσικό desktop και όχι στο νέο μενού έναρξης η αλλιώς το metro UI. Κάτι τέτοιο αποτελεί πραγματικότητα από την ημέρα κυκλοφορίας των νέων Windows μέσω σχετικής επιλογής η οποία βρίσκεται στη μπάρα εργασιών όμως η επικείμενη αναβάθμιση θα την καθιστά προεπιλεγμένη για όλους.

 

Η εξέλιξη αυτή στηρίζεται στην γενική προσπάθεια της Microsoft η οποία ξεκίνησε με την έκδοση 8.1 να κάνει τους παλιούς χρήστες των Windows να νοιώθουν πιο οικεία σε σχέση με τις παλαιότερες εκδόσεις, περνώντας το νέο γραφικό περιβάλλον σε δεύτερη μοίρα για την συντριπτική πλειοψηφία που χρησιμοποιεί το συνδυασμό ποντίκι/πληκτρολόγιο.

 

Με βάση άλλες διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η πρώτη αναβάθμιση των Windows 8.1 θα προσθέτει επιλογή τερματισμού ή επανεκκίνησης του υπολογιστή απευθείας στο νέο μενού έναρξης με τα tiles ενώ παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα "καρφιτσώματος" των metro εφαρμογών στη μπάρα εργασίας του Desktop. Το Update 1 θα διατεθεί από τη Microsoft πιθανότατα μέσα στο Μάρτιο και σύμφωνα με τις φήμες, την 11η Μαρτίου.

 

Οι συγκεκριμένες αλλαγές είναι μέρος ενός μεγαλύτερου πλάνου της Microsoft το οποίο αφορά την επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows, των Windows 9 για τα οποία θα μάθουμε τις πρώτες πληροφορίες στο συνέδριο BUILD στις αρχές Απριλίου.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2014/1/30/5362156/windows-8-1-update-1-boot-to-desktop-by-default[/url]']TheVerge