Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του netmarketshare.com, τα Windows 8.1 αυξάνουν διαρκώς την βάση των χρηστών τους ενώ πλέον το μερίδιο αγοράς των Windows XP μειώνεται με σταθερό ρυθμό.

Τα νούμερα είναι αρκετά κοντά, με το 13,57% των χρηστών να χρησιμοποιούν τα Windows XP και το 12,1% των χρηστών να χρησιμοποιούν τα Windows 8.1, ωστόσο φέτος αναμένεται να είναι η χρονιά που το πλέον σύγχρονο λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα βρεθεί μπροστά. Τα νέα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για τη Microsoft καθώς βλέπει τους χρήστες της να απομακρύνονται από την παλαιά αυτή έκδοση των Windows, κυρίως μετά την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας να σταματήσει να τα υποστηρίζει και να στρέφονται στα σημερινά και στα μελλοντικά προϊόντα της, όπως στα Windows 10, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν την ερχόμενη χρονιά.

 

Η μεγάλη διάδοση των Windows XP ίσως να οφείλεται κατά μέρος και στην αποτυχημένη επόμενη κυκλοφορία των Windows Vista, εξαναγκάζοντας την εταιρεία να παρέχει περαιτέρω υποστήριξη για τα Windows XP σε χρήστες που δεν ήταν διατεθειμένοι να αναβαθμίσουν τον υπολογιστή τους και τελικά 13 χρόνια μετά να θέσει τέρμα στην υποστήριξη τους -τουλάχιστον για τους μη εταιρικούς χρήστες.

 

Η κυρίαρχη έκδοση των Windows παραμένουν τα Windows 7, με ποσοστό 53,71%, όμως ούτε και αυτή κατάφερε να βάλει ένα τέρμα στην επιτυχία των Windows XP. Με τα Windows 8.1 η Microsoft ευελπιστεί να πάει ένα βήμα παραπέρα και ίσως τα Windows 10 να καταφέρουν επιτέλους να σβήσουν από το χάρτη τα Windows XP.

 

Link.png Site: Blog GSMArena