Η Microsoft ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σημαντική μείωση στην τιμή που παραχωρεί το λειτουργικό σύστημα των Windows RT σε κατασκευαστές υπολογιστών.

Οι πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν ότι η Microsoft ετοιμάζεται να κάνει πολύ πιο ευρεία την κυκλοφορία Windows RT συσκευών με την κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης των Windows, η οποία είναι βελτιστοποιημένη και υποστηρίζει tablets με οθόνες 7 και 8 ιντσών.

 

Παλιότερες αναφορές κάνουν λόγο για εκπτώσεις στις οποίες προχώρησε η Microsoft στα Windows και το Office με σκοπό να προσελκύσει περισσότερους κατασκευαστές με τελικό στόχο πιο φθηνά συστήματα που θα στηρίζονται σε επεξεργαστές με ARM αρχιτεκτονική.

 

Δεχόμενη αυξανόμενη κριτική για τους περιορισμούς των Windows RT όπως το περιορισμένο desktop και τα ελάχιστα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά, η Microsoft προχώρησε πρόσφατα σε υποστήριξη της συγκεκριμένης έκδοσης των Windows δηλώνοντας ότι είναι μέρος μια ευρείας στρατηγικής η οποία «θα γίνει πιο δυνατή στο μέλλον». Κατασκευαστές όπως η Nvidia και η Acer δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν απογοητευτική την έκδοση των Windows RT ενώ και η Samsung προχώρησε στην απόσυρση του μοναδικού της υβριδικού υπολογιστή με Windows RT.

 

Αν η Microsoft καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατασκευαστών με τις μειώσεις τιμών ώστε να δημιουργήσουν μικρά και φθηνά Windows tablets, πιθανόν να δούμε αρκετά τέτοια συστήματα που θα βασίζονται σε επεξεργαστές με αρχιτεκτονική ARM. Αν όχι, οι κατασκευαστές πιθανόν να προτιμήσουν τα Windows 8 για τα tablets τους κάνοντας το μέλλον των RT αρκετά αμφίβολο.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/6/3/4390914/windows-rt-price-cuts-to-generate-interest-from-oems-rumor[/url]']Theverge