Πριν λίγες ημέρες, η είδηση για τις προθέσεις της Microsoft να μειώσει κατά 70% το κόστος δικαιωμάτων χρήσης των Windows 8.1 από τους OEM κατασκευαστές δημιούργησε αίσθηση, όμως οι σημερινές πληροφορίες που αφορούν τα Windows 8.x ίσως να είναι σημαντικότερες.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες All About Microsoft και TheVerge, η Microsoft έχει ξεκινήσει τις δοκιμές μιας «πειραματικής» έκδοσης των Windows την οποία ονομάζει Windows 8.1 with Bing. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη έκδοση δίνει πολύ μεγαλύτερη έμφαση στη χρήση των υπηρεσιών και των εφαρμογών της Microsoft και σε πιθανές χρεώσεις που προκύπτουν μέσα από αυτές προκειμένου η εταιρεία να αποκομίσει κέρδος. Ένα ακόμα σενάριο αναφέρει ότι τα "Windows 8.1 με Bing" ίσως τελικά να στηρίζονται αρκετά στο browser κάτι που γίνεται άλλωστε και στο Chrome OS..

 

Η έκδοση αυτή αν τελικά πάρει το δρόμο προς την κυκλοφορία, θα διατεθεί είτε δωρεάν για όλους είτε ως δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες των Windows 7 ενώ θα βοηθήσει σημαντικά και όσους κατασκευαστές δημιουργούν συστήματα με τιμές κάτω των $250, μια κατηγορία την οποία έχει βάλει στο στόχαστρο η Microsoft.

 

Αν τελικά η Microsoft οδηγηθεί σε μια τέτοια κίνηση, αυτό θα οφείλεται στον έντονο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει από τη Google και την Apple στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων. Ως γνωστόν, η Google δε χρεώνει τους κατασκευαστές κάποιο ποσό για τη χρήση του Android ή του Chrome OS στις συσκευές τους παρά μόνο τη χρήση των υπηρεσιών της όπως το Play Store ή το Gmail σε περίπτωση που ο κατασκευαστής επιθυμεί να τα έχει στη συσκευή του. Πρόσφατα και η Apple ξεκίνησε να διαθέτει το δικό της λειτουργικό σύστημα, το OS X 10.9 Mavericks, εντελώς δωρεάν για όσους υπολογιστές το υποστηρίζουν.

 

Link.png Site: http://www.zdnet.com/microsofts-monetization-dilemma-bundlings-not-all-its-cracked-up-to-be-7000026852/[/url'>']All about Microsoft

Link.png Site: http://www.theverge.com/2014/2/28/5456374/windows-8-1-with-bing-experiment']TheVerge