Έχει καιρό που η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα στοιχεία για τις πωλήσεις των Windows 8 και σήμερα έχουμε νέες πληροφορίες που δείχνουν την πορεία του αμφιλεγόμενου λειτουργικού συστήματος.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο συνέδριο Goldman Sachs Technology & Internet, η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Marketing της Microsoft, Tami Reller, ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός αδειών Windows 8 και 8.1 που έχουν διατεθεί στην αγορά ξεπερνάνε τα 200 εκατομμύρια.

 

Την τελευταία φορά που η Microsoft είχε γνωστοποιήσει στοιχεία πωλήσεων των Windows 8 ήταν τον περασμένο Μάιο όταν και πάλι η Tami Reller είχε ανακοινώσει τη συμπλήρωση 100 εκατομμυρίων πωλήσεων. Νωρίτερα τον Ιανουάριο του 2013, περίπου δύο μήνες μετά την αρχική διάθεση των Windows 8, η Microsoft είχε ανακοινώσει πωλήσεις 60 εκατομμυρίων αδειών.

 

Για τη συμπλήρωση πωλήσεων 200 εκατομμυρίων αδειών των Windows 8 η Microsoft χρειάστηκε 15 μήνες όταν η προηγούμενη έκδοση, τα Windows 7 είχαν συμπληρώσει πωλήσεις 240 εκατομμυρίων σε 12 μήνες. Όπως πάντα, οι αριθμοί που ανακοινώνει η Microsoft αφορούν άδειες που έχουν διατεθεί σε OEM κατασκευαστές αλλά και μέσω αναβαθμίσεων και όχι μέσω συμφωνιών volume-licensing.

 

Σε άλλες δηλώσεις της η Reller επισήμανε το γρήγορο ρυθμό αναβαθμίσεων των Windows αφήνοντας υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον επισημαίνοντας ότι «πολλά νέα πράγματα έρχονται πολύ σύντομα». Στις αρχές Απριλίου η Microsoft διοργανώνει το συνέδριο Build όπου και θα αναφερθεί πιθανότατα στην επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows αλλά και θα διαθέσει στην κυκλοφορία την πρώτη αναβάθμιση των Windows 8.1

 

Link.png Site: http://www.zdnet.com/microsoft-more-than-200-million-windows-8-licenses-sold-7000026325/#ftag=RSS14dc6a9[/url]']All About Microsoft