Η Microsoft διακόπτει όπως άλλωστε είχε ανακοιωθεί, την υποστήριξη των Windows 8 καθώς και των εκδόσεων 8, 9 και 10 του Internet Explorer. Αυτό συνεπάγεται ότι η εν λόγω έκδοση των Windows και οι εκδόσεις του Internet Explorer δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις για επιδιορθώσεις σφαλμάτων και αντιμετώπιση κενών ασφαλείας.

Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι όσοι χρήστες δεν πραγματοποιήσουν αναβάθμιση, κινδυνεύουν να εκτεθούν σε κακόβουλο λογισμικό. Για τον λόγο αυτό, συμβουλεύει τους χρήστες που επιθυμούν να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer, να τον αναβαθμίσουν στην έκδοση 11, η οποία θα εξακολουθήσει να λαμβάνει ενημερώσεις.

 

Ακόμη, οι χρήστες έχουν την επιλογή να κάνουν μετάβαση στον Edge, τον καινούριο browser της Microsoft ο οποίος είναι προεγκατεστημένος στα Windows 10. Κατ' εξαίρεση θα συνεχιστεί η υποστήριξη της έκδοσης 9 του Internet Explorer στο Service Pack 2 των Windows Vista και στο Service Pack 2 των Windows Server 2008, καθώς και η υποστήριξη της έκδοσης 10 του Internet Explorer των Windows Server 2012.

 

Στη συνέχεια, όπως προαναφέρθηκε, η Microsoft διακόπτει και την υποστήριξη των Windows 8, επομένως καλό θα ήταν οι χρήστες να αναβαθμίσουν στις εκδόσεις 8.1 ή 10 των Windows, οι οποίες θα λαμβάνουν επίσημη υποστήριξη από τη Microsoft μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2023 και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου του 2025 αντίστοιχα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Netmarketshare, οι χρήστες των εκδόσεων 8, 9 και 10 του Internet Explorer αποτελούν σχεδόν το 20% του συνολικού ποσοστού χρήσης desktop browser. Ακόμη, εκτιμάται ότι τα Windows 8 τρέχουν σε 30 με 40 εκατομμύρια συσκευές.

 

Link.png Site: TechCrunch