Σύμφωνα με πληροφορίες του arstechnica.com σχετικά με το Windows 7 Upgrade Program η Microsoft φέρεται διατεθιμένη να δώσει στους χρήστες του λειτουργικού της συστήματος Windows Vista να αναβαθμιστούν δωρεάν στα καινούργια Windows 7. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως το πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή από 1 Ιουλίου 2009. Έτσι αν αγοράσετε κάποιο netbook, φορητό υπολογιστή ή σταθερό υπολογιστή με OEM εγκατάσταση των Windows Vista θα μπορέσετε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε δωρεάν τα Windows 7 μόλις αυτά τεθούν στην κυκλοφορία.

 

Βέβαια όπως και με τα προηγούμενα λειτουργικά της Microsoft υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί:

 

Η γλώσσα της παλιάς έκδοσης πρέπει να είναι η ίδια με αυτή της καινούργιας. Δεν μπορείτε δηλαδή να αναβαθμίσετε από Αγγλικά Windows Vista σε Ελληνικά Windows 7.

 

Θα μπορείτε να αναβαθμίσετε μόνο μεταξύ ομοίων εκδόσεων των 2 λειτουργικών. Δηλαδή Windows Vista Home Premium σε Windows 7 Home Premium, Windows Vista Business σε Windows 7 Professional και Windows Vista Ultimate σε Windows 7 Ultimate

 

Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την ίδια τη Microsoft και ίσως αλλάξουν κάποια πράγματα, όπως η ημερομηνία για την έναρξη των Upgrades. Σίγουρα μια κίνηση αυτή θα τονώσει τη Microsoft καθώς έχει δεχθεί ιδιαίτερα κακές κριτικές για τα Vista.

 

Link.png Site: arstechnica.com

Source.png Πηγή: jooblers.gr