Το Dropbox ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την υποστήριξη για Windows XP το ερχόμενο καλοκαίρι. Αρχικά, από τις 26 Ιουνίου, η εφαρμογή του Dropbox δεν θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα σε Windows XP, ενώ όσοι έχουν ήδη κατεβασμένη την εφαρμογή, δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν είσοδο στον λογαριασμό τους ή να φτιάξουν νέο λογαριασμό.

Όσοι όμως έχουν ήδη αποθηκευμένο τον λογαριασμό τους στην εφαρμογή του Dropbox, θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν κανονικά μέχρι και τις 29 Αυγούστου, που το Dropbox θα κάνει αυτόματα log out στον λογαριασμό του χρήστη.

 

Ο λόγος για τη συγκεκριμένη απόφαση είναι απλά ότι τα Windows XP είναι αρκετά παλιά και, πιθανότατα, δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν τις νέες δυνατότητες που επιθυμεί να ενσωματώσει το Dropbox.

 

Φυσικά, οι χρήστες δεν πρόκειται να χάσουν τα αρχεία που έχουν αποθηκευμένα στο Dropbox, απλώς δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν είσοδο με τον λογαριασμό τους, μέχρι να εγκαταστήσουν μια νεότερη έκδοση των Windows.

 

Βέβαια, υπάρχει πάντοτε η επιλογή χρήσης των υπηρεσιών του Dropbox από τον ιστότοπο, που όμως δεν προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες με τη desktop εφαρμογή. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, για το πρώτο τρίμηνο του 2016, τα Windows XP καταλαμβάνουν το 11% των συνολικών λειτουργικών συστημάτων.

 

Link.png Site: Neowin