Ένα από τα πρώτα smartphones που ανακοινώθηκαν με Gorilla Glass 5 ήταν το Galaxy Note7, το οποίο κατασκευάστηκε για να αντέχει σε πτώσεις από ύψος... selfie.

Πράγματι, το Gorilla Glass μπορεί να είναι περισσότερο ανθεκτικό στις πτώσεις από τον προκάτοχο του, αλλά με τις... γρατσουνιές σύμφωνα με το scratch test που πραγματοποίησε ο γνωστός YouTuber από το κανάλι JerrryRigEverything δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά, τουλάχιστον τόσο καλά όσο τα πήγαινε το Gorilla Glass 4.

 

Παλαιότερα, ο ίδιος είχε μιλήσει με καλά λόγια για το Gorilla Glass 4 σε διάφορες περιπτώσεις. Με βάση την δεκάβαθμη σκληρομετρική κλίμακα Μος (Mohs) και τις μεταλλικές... μύτες που χρησιμοποιεί ο γνωστός YouTuber, το Gorilla Glass 4 σε διάφορα κινητά είχε να επιδείξει “σκληρότητα” 5 ή 6, την ώρα που το Gorilla Glass 5 έδειξε ότι άρχισε να χαράσσεται στην 3η βαθμίδα της κλίμακας Μος. Ο ίδιος λέει ότι το Gorilla Glass 5 βρίσκεται μόλις ένα βήμα πάνω από το... πλαστικό στην κλίμακα σκληρότητας, για να τονίσει ότι το συγκεκριμένο γυαλί κατασκευάστηκε με βασικό γνώμονα να μην σπάει σε πτώσεις, άσχετα αν γρατσουνίζεται πιο εύκολα σε σχέση με το Gorilla Glass 4.

 

Το Android Authority μίλησε με την Corning σε μία προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με το γυαλί προστασίας του Galaxy Note7 και η Corning απάντησε: “Η δοκιμή που διεξήχθη στο video είναι προφανές ότι δεν αποτελεί μία αξιόπιστη βιομηχανική δοκιμή. Χρησιμοποιούνται μύτες (εγχάραξης) σκληρότητας Μος αλλά με μη ελεγχόμενο τρόπο. Επίσης δεν γνωρίζουμε τα φορτία που χρησιμοποίησε το άτομο (που έκανε την δοκιμή), και αν τα φορτία αλλάζουν κατά την διάρκεια της δοκιμής”.

 

Η εταιρεία επιπλέον είπε ότι ενδέχεται αυτό που βλέπουμε στο βίντεο να είναι “μεταλλική μεταφορά” (όταν δύο ανόμοια μέταλλα έρθουν σε επαφή, σαν αποτέλεσμα της φθοράς πρόσφυσης γενικότερα, πραγματοποιείται μεταφορά κομματιών από το μέταλλο με την μικρότερη συνοχή προς εκείνο με την μεγαλύτερη συνοχή). Γενικώς, παρατηρούμε ο τόνος του εκπροσώπου της Corning στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Android Authority να είναι αρκετά αμυντικός, και τα επιχειρήματα πειστικά αλλά και βολικά. Άραγε έχει δίκιο η Corning ή ο YouTuber; Αργά ή γρήγορα, ο κόσμος θα μάθει τι συμβαίνει με το Gorilla Glass 5 αφού σύντομα θα πέσουν στα χέρια του αρκετά κινητά που χρησιμοποιούν τέτοιο γυαλί.

 

 

Link.png Site: GSMArena