Μπορεί η Essential να είναι ουσιαστικά… startup στον χώρο των κινητών ανακοινώνοντας σχετικά πρόσφατα το πρώτo της smartphone, έχει όμως στις τάξεις της έμπειρα στελέχη, όπως τον Andy Rubin, τον co-founder του Android και πρώην Senior Vice President της Google.

Πρόσφατα, η Keyssa του Tony Fadell, του founder της εταιρείας Nest που πούλησε στην Google πριν από μερικά χρόνια μήνυσε την Essential για κλοπή εμπορικών μυστικών, που έχουν σχέση με μία νέα τεχνολογία που επιτρέπει σε κινητά τηλέφωνα να συνδέονται ασύρματα με συσκευές όπως για παράδειγμα με κάμερες ασύρματα. Πράγματι, αυτός είναι ο τρόπος που στέλνει δεδομένα η κάμερα 360⁰, ένα αξεσουάρ για το Essential, στο κινητό της εταιρείας του Andy Rubin.

 

Μετά την πώληση της Nest στην Google, ο Tony Fadell ηγήθηκε του τμήματος Glass του γίγαντα της αναζήτησης στο Internet προτού παραιτηθεί από τη θέση του πέρυσι. Η Keyssa του Tony Fadell ισχυρίζεται ότι εργάζεται από το 2009 πάνω στην ανάπτυξη ενός chip για handsets που επιτρέπει την ασύρματη μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων ασύρματα, και χωρίς να χρησιμοποιεί WiFi. Η εταιρεία μάλιστα ήθελε να καταστήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό “στάνταρντ” στα κινητά τηλέφωνα και για αυτό το λόγο ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη Samsung και τη Foxconn.

 

Από όσα έγιναν γνωστά, η Essential βρισκόταν σε συζητήσεις με την Keyssa για την χρήση της τεχνολογίας στο PH-1 για δέκα μήνες, αλλά τελικά αποφάσισε να τερματίσει την μεταξύ τους σχέση για να χρησιμοποιήσει το chip μίας άλλης εταιρείας, της SiBeam. H Keyssa υποστηρίζει ότι το κινητό της Essential χρησιμοποιεί τον σχεδιασμό των κεραιών της καθώς και τις μεθόδους της στην γραμμή παραγωγής που αφορά στο "testing" των μονάδων.

 

Από την στιγμή που οι πληροφορίες που μοιράστηκε στις συζητήσεις της με την Essential συμπεριλάμβαναν και εμπορικά μυστικά –χωρίς να έχει υπογραφεί NDA (Non-Disclosure Agreement)- η εταιρεία του Tony Fadell απαιτεί να αποζημιωθεί. “Η Keyssa δεν έχει κερδίσει κάτι για την τεχνογνωσία και καθοδήγηση που παρείχε στην Essential. Λάβαμε τα συγκεκριμένα μέτρα, διότι οι προσπάθειές μας να επιλύσουμε το ζήτημα μέσω συζητήσεων με το Essential δεν ήταν επιτυχείς” δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.

 

Link.png Site: GSMArena