Σύμφωνα με τον Paul Eremenko που “τρέχει” το Project Ara της Google, το πρώτο αρθρωτό smartphone αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2015. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στο 1ο συνέδριο για τους Ara developers. Αρχικά το κινητό θα κυκλοφορήσει μόνο σε γκρι χρώμα.

Η ακριβής ημερομηνία δεν έγινε γνωστή, ωστόσο το κόστος του βασικού μοντέλου, θα είναι κοντά στα $50. Χρειάζεται βεβαίως να γίνουν πολλά ακόμη, όπως να αναπτυχθούν σωστοί drivers για τη συσκευή. Η συσκευή θα "τρέχει" Android, ωστόσο το mobile λειτουργικό σύστημα της Google δεν υποστηρίζει σε αυτή τη φάση "δυναμικό hardware". "Τα καλά νέα..." είπε ο Eremenko "...είναι ότι είμαστε η Google" οπότε συμπεραίνουμε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα.

 

Μέχρι να φτάσει στα “ράφια των καταστημάτων” θα πραγματοποιηθούν και άλλα συνέδρια, ένα τον Ιούλιο και ένα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

Πότε θα κυκλοφορήσουν οι χρωματιστές εκδόσεις του Ara (για το κινητό μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ) δεν έγινε επίσης γνωστό, ωστόσο η ιδέα πίσω από το γκρι μοντέλο, είναι για να ενθαρρύνουν τους κατόχους του κινητού να αγοράσουν χρωματιστά, ελκυστικά αρθρώματα τα οποία θα τοποθετήσουν στη θέση των αρχικών modules.

 

Link.png Site: SlashGear

Link.png Site: C|Net