Την τρίτη γενιά του OnePlus παρουσίασε σήμερα η ομώνυμη εταιρεία, η οποία φέρνει σημαντικές αλλαγές από τα προηγούμενα μοντέλα έχοντας πάντα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και εξαιρετική τιμή.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή αφορά την ποιότητα κατασκευής του OnePlus 3 το οποίο είναι πλέον μεταλλικό, unibody και σίγουρα αρκετά πιο όμορφο από το προηγούμενο μοντέλο το οποίο είχε συγκεντρώσει αρκετά αρνητικά σχόλια. Το πίσω μέρος είναι ελαφρώς κυρτό, μια τάση που ακολουθούν και άλλοι κατασκευαστές ενώ στην εμπρόσθια επιφάνεια κυριαρχεί η οθόνη 5,5 ιντσών, τεχνολογίας Optic AMOLED και με Full HD ανάλυση.

 

Η φόρτιση της συσκευής γίνεται μέσω της θύρας USB Type-C. Ακριβώς κάτω από την οθόνη υπάρχει το κεντρικό κουμπί μαζί με αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος. Για μία ακόμη φορά, η OnePlus επιλέγει να εξοπλίσει το ομώνυμο μοντέλο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ότι αφορά το SoC, με την επιλογή της να ήταν μονόδρομος, συγκεκριμένα το Snapdragon 820. Το ίδιο SoC συναντάμε στις περισσότερες ναυαρχίδες της αγοράς όμως μια σημαντική διαφορά στο OnePlus 3 είναι η ποσότητα μνήμης η οποία φτάνει στον εντυπωσιακό αριθμό των 6GB αλλά και ότι η συχνότητα των πυρήνων έχει ρυθμιστεί στο ανώτερο σημείο.

 

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν τα 64GB αποθηκευτικού χώρου χωρίς δυνατότητα επέκτασης αφού δεν υπάρχει θύρα microSD, κάτι που όμως δε πιστεύουμε ότι θα απασχολήσει τη συντριπτική πλειοψηφία όσων προχωρήσουν στην αγορά.

 


 


Για την κύρια κάμερα, η OnePlus έχει συνεργαστεί με τη Sony, ενσωματώνοντας στο OnePlus 3 αισθητήρα 16MP (1.12μm pixel) με οπτικό σταθεροποιητή και δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε 4K ανάλυση. Εξίσου εντυπωσιακή -για τα δεδομένα των selfie καμερών- είναι και ο εμπρόσθιος αισθητήρας με ανάλυση 8MP, υποστήριξη σταθεροποίησης εικόνας και δυνατότητα εγγραφής Full HD video. Άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα σύνδεσης με LTE δίκτυα, το λαμπάκι ειδοποιήσεων και την παρουσία NFC τσίπ. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3.000mAh και σύμφωνα με την εταιρεία η φόρτιση από το 0 στο 60% μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις 30 λεπτά.

 

OnePlus 3 Camera Samples

OnePlus 3 Camera Samples


OnePlus 3 Camera Samples

OnePlus 3 Camera Samples

 

Τέλος το OnePlus 3 στηρίζεται στην τελευταία έκδοση του Android, την 6.01 Marshmallow, στην επιφάνεια του οποίου υπάρει το γραφικό περιβάλλον της εταιρείας, το OxygenOS.

 

Η τιμή του OnePlus 3 έχει οριστεί στα 399€ και ενδεικτικό είναι ότι για πρώτη φορά, όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν τη συσκευή δε θα χρειαστεί να μπλέξουν με κάποιο σύστημα προσκλήσεων, με τη OnePlus να αφήνει πίσω της το προβληματικό αυτό μοντέλο και να διαθέτει άμεσα προς αγορά τη συσκευή.

 

Link.png Site: OnePlus