Την 5η γενιά του ανθεκτικού γυαλιού Gorilla Glass, παρουσίασε η εταιρεία Corning, με στόχο να κάνει πιο ασφαλή τα smartphones από τυχόν αναποδιές.

Το Gorilla Glass 5 «χτίζει» πάνω στην επιτυχία του προκατόχου του που έχει παρουσία σχεδόν σε όλα τα κορυφαία smartphones της αγοράς τα τελευταία 2 χρόνια, και σύμφωνα με την Corning, είναι έτοιμο να κάνει πιο ανθεκτικά τα επόμενα μοντέλα από πτώσεις ακόμα και από ύψος 1.6 μέτρων. Στο βίντεο που έχει δημοσιεύσει η εταιρεία, γίνεται αναφορά στην προστασία που παρέχει παραδοσιακά το Gorilla Glass από γρατσουνιές στην οθόνη όταν κάποιος τοποθετεί για παράδειγμα τα κλειδιά του στην ίδια τσέπη μαζί με το κινητό του, αλλά και σε πτώσεις από ελάχιστο ύψος.

 

Όμως στην εποχή των selfies, η περίπτωση να γλιστρήσει το κινητό από το χέρι του χρήστη είναι μεγαλύτερη, κάτι που οδηγεί σε πολλές περιπτώσεις στην πτώση της συσκευής από μεγάλο ύψος και στην καταστροφή της οθόνης. Όπως αναφέρει η Coning, το Gorilla Glass 5 μπορεί να αντέξει σε περισσότερες πτώσεις από κάθε άλλη γενιά, από ύψος μέχρι 1.6 μέτρων και σε σκληρές επιφάνειες μέχρι και στο 80% των περιπτώσεων ατυχήματος.

 

Σε σχέση με τον ανταγωνισμό, οι επιδόσεις του Gorilla Glass 5 είναι έως 4 φορές καλύτερες αν και η αλήθεια είναι ότι η Corning αποτελεί σχεδόν μονοπώλιο στη συγκεκριμένη αγορά. Ίσως ο σημαντικότερος ανταγωνιστής να είναι η Motorola και η τεχνολογία Shattershield που διαθέτουν τα Force μοντέλα της εταιρεία όπως το Moto X Force και το νέο Moto Z Force, και που όπως είδαμε κάνουν τη συσκευή ιδιαίτερα ανθεκτική σε απότομες πτώσεις αν και επιρρεπή σε γρατσουνιές.

 


 


Παράλληλα, σε άλλα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Corning, το 85% των κατόχων ενός smartphone, έχουν ρίξει τουλάχιστον μια φορά το smartphone τους, με το 55% να είναι περισσότερο απρόσεκτο, έχοντας ρίξει περισσότερες από τρεις φορές τη συσκευή τους στο έδαφος. Τα πρώτα smartphone που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και θα διαθέτουν το νέο Gorilla Glass, θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά.

 

Link.png Site: TechCrunch