Μετά τη μεγάλη επιτυχία που συνάντησε με την κυκλοφορία του δικού της app store στην Κίνα, η Xiaomi αποφάσισε να διευρύνει τη διαθεσιμότητα του και σε άλλες χώρες, δίνοντας την ευκαιρία αρχικά σε προγραμματιστές από το Χονγκ Κόνγκ, τη Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη να κάνουν γνωστές τις δικές τους εφαρμογές.

Κατά μέσο όρο οι χρήστες του Xiaomi app store "κατεβάζουν" καθημερινά περίπου 50 εκατομμύρια εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου και των 3000 εφαρμογών που αφορούν κυρίως το tablet της Xiaomi, το Mi Pad. Από τις αρχές του έτους μέχρι τον Οκτώβριο, η Xiaomi πλήρωσε 60 εκατομμύρια δολάρια στους προγραμματιστές ενώ πρόσφατα γιόρτασε και το συμβολικό ρεκόρ των 10 δισεκατομμύρια downloads μέσα από το διαδικτυακό της κατάστημα.

 

Αρκετές Κινέζικες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Xiaomi, επωφελούνται από την απόφαση της Google να μην κάνει διαθέσιμο το Play Store στη Κίνα εξαιτίας κυρίως της νομοθεσίας. Παρ' όλα αυτά, η Κινέζικη αγορά είναι αρκετά μεγάλη για να συνεχίσει να μένει εκτός η Google με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να επιστρέψει σύντομα.

 

Μέχρι τότε η Xiaomi θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω το δικό της app store αφού όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, σύντομα θα προχωρήσει σε περαιτέρω επέκταση με την υποστήριξη και άλλων χωρών.

 

Link.png Site: MIUI

Link.png Site: PhoneArena