Το Wireless Power Consortium γνωστοποίησε τις προδιαγραφές του νέου προτύπου ασύρματης φόρτισης Qi v.1.2, το οποίο θα προσφέρει δυνατότητα φόρτισης από μεγαλύτερη απόσταση.

Το σημερινό πρότυπο είναι ικανό για φόρτιση συσκευών από άποσταση έως και 7 χιλιοστών, ενώ η έκδοση 1.2 του πρότυπου Qi υπόσχεται να αυξήσει την απόσταση έως στά 45 χιλιοστά. Από την κοινοπραξία λένε ότι πέντε διαφορετικές εταιρείες μέλη ήδη επιδεικνύουν φόρτιση από άποσταση 45 χιλιοστών χρησιμοποιώντας ορισμένους πρωτότυπους δέκτες.

Επιπλέον, οι σταθμοί φόρτισης - πομποί- αναμένεται να είναι φθηνότεροι, αφού το νέο πρότυπο δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να χρησιμοποιήσουν ένα μοναδικό inverter για να τροφοδοτούν πολλαπλά επαγωγικά πηνία.

 

Το νέο πρότυπο Qi v.1.2 είναι συμβατό με το πρότυπο v.1.1 και τα σημερινά smartphones θα μπορούν να φορτίζονται ασύρματα χρησιμοποιώντας τις νεότερες βάσεις/ σταθμούς φόρτισης ακόμα και από απόσταση 30 χιλιοστών.

 

Το νέο επίσης πρότυπο επιτρέπει τη τροφοδοσία και μεγαλύτερων συσκευών από κινητά τηλέφωνα αφού είναι ικανό να προσφέρει 2000 watts ενέργειας μέσω του αέρα για τη φόρτιση ακόμα και οικιακών συσκευών στην κουζίνα κ.ά.

 

Link.png Site: Android Central