Η εταιρεία Corning αποκάλυψε την νέα έκδοση του γνωστού Gorilla Glass, του ενισχυμένου γυαλιού που προστατεύει τις οθόνες δισεκατομμυρίων συσκευών στον κόσμο.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η Corning, η 4η έκδοση του Gorilla Glass προσφέρει καλύτερη προστασία στις πτώσεις, αφού επιβιώνει στο 80% των πτώσεων από 1 μέτρο (η εταιρεία πραγματοποίησε δοκιμές πάνω σε ακανόνιστη επιφάνεια για να εξομοιώσει τις πτώσεις που γίνονται σε καθημερινή βάση σε διάφορων τύπων επιφάνειες).

 

Το νέο Corning Gorilla Glass 4 σύμφωνα με την εταιρεία είναι σχεδόν δύο φορές ανθεκτικότερο από τον προκάτοχό του Gorilla Glass 3. Για να έχετε μία εικόνα, με πάχος μόλις 0,4 χιλιοστά, το Gorilla Glass 4 είναι ελαφρώς πιο ανθεκτικό από το Gorilla Glass 3 πάχους 0,7 χιλιοστών.

Αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές smartphones, tablets ή άλλων συσκευών, θα μπορούν να έχουν την απαραίτητη προστασία χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν πιο χοντρό και βαρύ γυαλί. Επιπλέον θα μπορούν να παρουσιάσουν λεπτότερες κατασκευές.

 

Η εταιρεία έχει ήδη αποστείλει δείγματα και επομένως περιμένουμε τις πρώτες συσκευές που θα κάνουν χρήση του νέου Gorilla Glass 4 να κάνουν την εμφάνιση τους από τις αρχές της νέας χρονιάς. Από το 2007, 1395 διαφορετικά μοντέλα και 3 δισεκατομμύρια συσκευές διαθέτουν Gorilla Glass.

 

Link.png Site: GSMArena