Η αγαπημένη έκδοση του Android κατά πολλούς, αυτή του Cyanogen, δείχνει ότι έχει έρθει για να μείνει, με την εταιρεία η οποία βρίσκεται πίσω από το όλο project να ανακοινώνει ένα νέο γύρο χρηματοδότησης, συγκεντρώνοντας 80 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για την επίτευξη του μεγάλου αυτού στόχου, η Cyanogen συνεργάστηκε με τη Qualcomm, το δημοφιλή κατασκευαστή mobile chpset, ενώ στους επενδυτές περιλαμβάνονται επιπλέον η Twitter Ventures, η Telefonica Ventures, η Premji Invest κ.α.

 

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα προκειμένου να προχωρήσει σε προσλήψεις ταλέντων και και επιταχύνει την ανάπτυξη της πρότασης της για πλατφόρμα που ανήκει στην κατηγορία του ελεύθερου λογισμικού. Αυτή τη στιγμή η Cyanogen αναπτύσσει δύο πλατφόρμες, την ομώνυμη καθώς και το open source, CyanogenMod το οποίο επέλεξε η OnePlus, για το μοντέλο OnePlus One ως εναλλακτική λύση στο Android, δίνοντας περισσότερη ελευθερία στους χρήστες για πειραματισμούς.

 

Στο συγκεκριμένο γύρο χρηματοδότησης πάντως δεν περιλαμβάνεται η Microsoft όπως παλαιότερες φήμες είχαν αφήσει να εννοηθεί, κάτι που θα έκανε ακόμα πιο έντονη τη σχέση της εταιρείας με την πλατφόρμα της Google

 

Link.png Site: TechCrunch