Πρόσφατα, το Insomnia κάλυψε την έκθεση IFA 2014 στο Βερολίνο. Εκεί, δεν υπήρχε πεζοδρόμιο που να μην συνοδεύεται από την ανάλογη λωρίδα για τους ποδηλάτες. Μία ανάλογη λωρίδα, σε μία πόλη της Κίνας, χρησιμοποιείται τώρα από… εθισμένους στα κινητά!

Όσο παράξενο και σας φαίνεται, ένα μέρος με την ονομασία Foreigner Street στη πόλη Chongqiong, μία από τις πέντε μεγαλύτερες στη χώρα, έχει μία “λωρίδα” ειδικά φτιαγμένη για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν το κινητό τους. Από ότι φαίνεται, εκτός από τη περίπτωση να αφαιρεθείς την ώρα που οδηγείς ενώ χειρίζεσαι το τηλέφωνο (κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο για όλους) υπάρχει και η περίπτωση κάποιος να αφαιρεθεί την ώρα που περπατάει στο πεζοδρόμιο (μία επίδειξη μπορείτε να δείτε σε αυτό το video). Δείτε σχετικές φωτογραφίες εδώ.

 

Το National Geographic είχε κάνει κάτι παρόμοιο το περασμένο Ιούλιο ως πείραμα. Στο μισό ενός πεζοδρόμιου στην Ουάσιγκτον είχαν γράψει “No Cellphones” (Όχι τηλέφωνα) ενώ στο άλλο μισό είχαν γράψει “Cellphones: Walk in this lane at your own risk” (Κινητά: Περπατήστε σε αυτή τη λωρίδα με δική σας ευθύνη).Το αποτέλεσμα; Ανάμεσα σε άλλα, ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που ήταν κολλημένοι με τα τηλέφωνα τους, δεν έδιναν καν σημασία στις σημάνσεις.

 

Link.png Site: Engadget