Τέσσερα νέα system-on-chip ανακοίνωσε η Qualcomm, που προορίζονται για την mid-range κατηγορία των φορητών συσκευών και τα οποία ενεργοποιούν δυνατότητες και χαρακτηριστικά που εντοπίζονταν παλαιότερα κυρίως σε high-end συσκευές του είδους.

Οι κατασκευαστές στο μέλλον θα μπορούν να εξοπλίσουν τις high mid-range συσκευές τους με τα SoCs της σειράς Snapdragon 600 που αποτελείται από δύο νέα μέλη, τα Snapdragon 618 και Snapdragon 620, στα οποία είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα, χάρη σε μία διαρροή.

 

Τα δύο νέα αυτά system-on-chip βασίζονται σε πολυπύρηνους επεξεργαστές ARM Cortex-A72 64-bit και ενσωματώνουν το νέο X8 LTE modem προσφέροντας χαρακτηριστικά που εντοπίζονταν παλαιότερα μόνο στην σειρά Snapdragon 800.

 

Έτσι, υποστηρίζονται dual ISP κάμερες, λήψη και αναπαραγωγή video 4K, κωδικοποίηση HEVC στο hardware, βελτιστοποιημένη συνδεσιμότητα WiFi και πλουσιότερη gaming εμπειρία ενώ υποστηρίζεται και η τεχνολογία QuickCharge 2.0.

To Snapdragon 618 SoC διαθέτει εξαπύρηνο επεξεργαστή, και ενσωματώνει δύο πυρήνες Cortex-A72 με συχνότητα λειτουργίας 1,8GHz και τέσσερις πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης Cortex-A53 με συχνότητα λειτουργίας 1,2GHz.

 

Το Snapdragon 620 είναι οκταπύρηνο, και διαθέτει τέσσερις πυρήνες Cortex-A72 και τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 με συχνότητα λειτουργίας 1,8GHz και 1,2GHz αντίστοιχα. Η εταιρεία δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην GPU (λογικά πρόκειται για την Adreno 510) ωστόσο έκανε λόγο για εξαιρετική απόδοση με ρεαλιστικά γραφικά.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης και δύο SoCs που προορίζονται για χρήση στις low mid-range συσκευές με τις ονομασίες Snapdragon 425 και Snapdragon 415, που ενσωματώνουν οκταπύρηνους επεξεργαστές (Cortex-A53 με Adreno 405 GPU). Υποστηρίζεται λήψη και αναπαραγωγή video 1080p και HEVC hardware encoding.

 

Σύμφωνα με την Qualcomm, στο Snapdragon 425, χάρη στο νέο X8 LTE modem, διπλασιάζονται οι ταχύτητες download/ upload ενώ επιπλέον υποστηρίζει dual ISPs όσο αφορά στην κάμερα. Το Snapdragon 415 SoC ενσωματώνει X5 LTE modem.

 

Η Qualcomm επιβεβαίωσε ότι το Snapdragon 415 θα βρεθεί στο εσωτερικό smartphones μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, ενώ τα άλλα τρία SoCs θα κάνουν την εμφάνιση τους σε συσκευές στην αγορά, από το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

 

Link.png Site: Windows Central