Είναι γνωστό πως ενώ η Qualcomm κυριαρχεί στις "mid-range" και "high-end" κατηγορίες των φορητών συσκευών, η MediaTek στη "low-end" κατηγορία είναι ένας αξιοσέβαστος αντίπαλος. Η τελευταία ωστόσο ανακάτεψε τη τράπουλα παρουσιάζοντας τη δική της οκταπύρηνη high-end πρόταση (MT6595) με ενσωματωμένες 4G LTE δυνατότητες, ενσωματωμένο codec H.265 Ultra HD και υποστήριξη για μεγάλους αισθητήρες στις κάμερες.

Σύμφωνα με την IDC, το 40% των αποστολών smartphone στη Κίνα το τρίτο τρίμηνο του 2014, βασίζονταν σε SoC της MediaTek, και το 27% σε SoCs της Qualcomm. Tώρα, ήρθε η σειρά της Qualcomm να "χτυπήσει" τη MediaTek στο γήπεδο της, παρουσιάζοντας το Snapdragon 210 SoC, το οποίο αναμένεται να προσφέρει δυνατότητες 4G LTE στη low-end κατηγορία των φορητών συσκευών.

 

Το νέο SoC κατασκευάζεται σε κλίμακα 28nm και ενσωματώνει τέσσερις πυρήνες Cortex-A7 με συχνότητα λειτουργίας 1.1GHz και υποσύστημα γραφικών Adreno 304. Επιπλέον ενσωματώνει Bluetooth 4.1, WiFi 802.11a/b/g/n και υποστηρίζει ανάλυση οθόνης έως 720p καθώς και κάμερες με αισθητήρες έως 8.0 Megapixels (υποστηρίζεται επίσης εγγραφή και αναπαραγωγή video ανάλυσης 1080p). Επιπλέον, το chip υποστηρίζει multi-mode 3G και dual-mode 4G LTE (έως και Cat. 4) καθώς και dual SIM.

 

Το Snapdragon 210 είναι το πρώτο chipset που θα προσφέρει LTE Advanced δυνατότητες σε κατηγορία συσκευών κάτω των $100. Οι πρώτες συσκευές που θα το ενσωματώνουν θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στο πρώτο μισό του 2015.

 

Link.png Site: Engadget