H Ένωση Αεροσυνοδών μήνυσε την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) τη Παρασκευή που πέρασε. Οι αεροσυνοδοί θέλουν την FAA να ανακαλέσει την απόφασή της να επιτρέψει στους επιβάτες να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης.

Η Ένωση Αεροσυνοδών-CWA υποστηρίζει ότι η FAA παραβιάζει τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς που υποχρεώνουν τους επιβάτες να έχουν φυλαγμένες τις ηλεκτρονικές συσκευές κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσιμων περιόδων της πτήσης.

 

Η FAA που εκπροσωπείται από δικηγόρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ισχυρίζεται ότι τα μικρότερα ηλεκτρονικά gadgets (όπως τα κινητά τηλέφωνα) δεν καλύπτονται από τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς. Και οι δύο πλευρές, υποστήριξαν την υπόθεση τους μπροστά από τρεις δικαστές στο Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών στη Περιφέρεια Κολούμπια.

 

Πριν μερικές εβδομάδες, η FAA ήρε την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων και tablets "από πύλη σε πύλη". Από τότε, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης εφόσον βρίσκονταν σε "κατάσταση αεροπλάνου" (Airplane Mode), που απενεργοποιεί την όποια ασύρματη συνδεσιμότητα/ δικτύωση. Αλλά οι αεροσυνοδοί διαμαρτύρονται ότι οι επιβάτες δεν προσέχουν τις ανακοινώσεις έκτακτης ανάγκης που πραγματοποιούνται από εκπρόσωπούς τους, πριν από την απογείωση.

 

Αυτές οι ανακοινώσεις παραδοσιακά επισημαίνουν τις εξόδους έκτακτης ανάγκης, δείχνουν το τρόπο λειτουργίας των σωσίβιων στη περίπτωση αναγκαστικής προσθαλάσσωσης ενώ εξηγείται ο τρόπος χρήσης και λειτουργίας της μάσκας οξυγόνου στη περίπτωση που υπάρξει σοβαρή απώλεια πίεσης στη καμπίνα. Επίσης, εκφράζουν την ανησυχία τους ότι οι συσκευές θα μπορούσαν να καταστήσουν δύσκολη για τους επιβάτες την εγκατάλειψη του αεροσκάφους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ενώ λένε ότι ένα tablet, σε περίπτωση σοβαρών αναταράξεων θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα επικίνδυνο ιπτάμενο αντικείμενο μέσα στη καμπίνα.

 

"Στην ουσία θέλουμε να επιστρέψουμε στη προηγούμενη κατάσταση χειρισμού των ηλεκτρονικών συσκευών, πριν τον Οκτώβριο του 2013. Η προσγείωση και η απογείωση είναι οι δύο κρισιμότερες φάσεις μίας πτήσης και κατά τα διάρκεια τους σημειώνονται οι περισσότερες αναταράξεις και ατυχήματα" είπε η δικηγόρος της Ένωσης Αεροσυνοδών-CWA, Amanda Duré.

 

Link.png Site: PhoneArena