Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το λογισμικό ασφαλείας είναι ότι οι εταιρείες που το αναπτύσσουν κάνουν αγώνα να προλάβουν τις εξελίξεις και να αντιμετωπίσουν την ολοένα αυξανόμενη απειλή του κυβερνοεγκλήματος, τους νέους ιούς και το malware.

Συνήθως ελέγχουν μία βάση δεδομένων –που καθημερινά εμπλουτίζεται- με γνωστές απειλές για να προστατεύσουν τους υπολογιστές και τις φορητές συσκευές των χρηστών, αλλά κάποιες φορές αυτή η μέθοδος δεν είναι και τόσο αποτελεσματική ενάντια σε νέες και άγνωστες απειλές.

 

Η Qualcomm έχει στόχο να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση με μία νέα τεχνολογία που ονομάζεται Smart Protect, και που χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση (machine learning) για να ελέγχει για ζητήματα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο. Αντί λοιπόν η αποτελεσματικότητα του συστήματος να εξαρτάται από μία λίστα με γνωστές απειλές, στην πραγματικότητα ελέγχει για τυχόν ύποπτη συμπεριφορά από τις εφαρμογές που έχει εγκατεστημένες στην συσκευή του ο χρήστης.

 


gallery_286955_2393_50569.jpg

 


Η νέα αυτή τεχνολογία της Qualcomm, θα ενσωματωθεί στο επερχόμενο κορυφαίο SoC της εταιρείας, Snapdragon 820. Όπως ήταν φυσικό, η Qualcomm προσφέρει επιπλέον και ένα νέο API για το νέο χαρακτηριστικό Smart Protect, το οποίο θα επιτρέψει στις εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού ασφαλείας να εκμεταλλευτούν την συγκεκριμένη δυνατότητα του chip.

 

 

Link.png Site: Engadget