Αν τα στοιχεία που λαμβάνονται από το GSMA, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των φορέων εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο είναι σωστά, τότε ο πληθυσμός των κινητών τηλεφώνων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον ανθρώπινο.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τον tracker του GSMA πραγματικού χρόνου, οι ενεργές συνδέσεις κινητών τηλεφώνων φτάνουν τα 7,23 δισεκατομμύρια, όταν η ιστοσελίδα Census καταγράφει πως ο παγκόσμιος πληθυσμός βρίσκεται στα 7,197 δισεκατομμύρια.

Όσο εντυπωσιακά και αν είναι αυτά τα στατιστικά, πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας πως το GSMA καταγράφει το σύνολο των κινητών συνδέσεων, χωρίς να σημαίνει πως αυτά βρίσκονται σε μια συσκευή, καθώς οι συσκευές που δέχονται δύο ή ακόμα και τρεις κάρτες sim είναι αρκετά δημοφιλής σε πολλές ανεπτυγμένες αγορές. Επίσης, ένα ποσοστό από αυτό το νούμερο αναλογεί σε πολλές άλλες συσκευές, εκτός από τις τηλεφωνικές, οι οποίες δέχονται κάρτες sim, όπως tablets, smartwatches, ή ακόμα και φορητές gaming consoles. Μια άλλη πληροφορία εξίσου σημαντική είναι πως περίπου ο μισός πληθυσμός δεν κατέχει κινητό τηλέφωνο. Παρατηρούμε δηλαδή, ότι παρόλο που υπάρχει μια σύγχυση όσο αφορά στα δεδομένα, το σίγουρο είναι ότι το κινητό τηλέφωνο έχει ξεχωριστή θέση στη σύγχρονη ζωή.

 

Η απότομη άνοδος των κινητών τηλεφώνων έχει παγκοσμίως επηρεάσει τις σταθερές τηλεφωνικές συνδέσεις. Σύμφωνα με έρευνα του Quartz στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι συνδέσεις σταθερών τηλεφώνων το 2005 ήταν πολύ περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, αλλά από τότε τα νούμερα άρχισαν να πέφτουν. Στην ίδια έρευνα, φαίνεται πως σε κάθε 100 ανθρώπους στην Αφρική μόνο το 1,4 έχει σταθερή τηλεφωνική γραμμή, ενώ υπάρχουν 63 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας για κάθε 100 ανθρώπους.

 

Δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια, ότι η "αγάπη" μας για το κινητό τηλέφωνο θα εμφανίσει σημάδια... κόπωσης. Σύμφωνα με έρευνα της IDC, το δεύτερο τρίμηνο του 2014 καταγράφηκε νέο ρεκόρ με 301 εκατομμύρια αποστολές κινητών τηλεφώνων. Ήταν η πρώτη φορά που ξεπεράστηκε το όριο των 300 εκατομμυρίων αποστολών.

 

Link.png Site: Digital Trends