Σύμφωνα με την Apple, τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, αποτελούν τη μεγαλύτερη εξέλιξη στην ιστορία του iPhone από τότε που παρουσιάστηκε το πρώτο μοντέλο.

Η εταιρεία ακολουθώντας τη τάση της εποχής, παρουσίασε το iPhone 6 με οθόνη 4.7 ιντσών (750 x 1344 pixels, 326ppi) και το iPhone 6 Plus με οθόνη 5.5 ιντσών (1080 x 1920 pixels, 401ppi). Μεγάλες εταιρείες από το στρατόπεδο του Android αλλά και των Windows Phone, σχολίασαν στο Twitter την ανακοίνωση των δύο νέων και μεγαλύτερων σε μέγεθος μοντέλων iPhone, αφήνοντας αιχμές για τις μεγαλύτερες οθόνες, το hardware ή ακόμα και το design.

 

Η Samsung μέσω του παραρτήματος της εταιρείας στις Φιλιππίνες, ανέβασε το λογαριασμό της τη γνωστή δήλωση του Steve Jobs από το 2010 "Κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει ένα μεγαλύτερο τηλέφωνο" συμπληρώνοντας από κάτω την πρόταση "Μαντέψτε ποιοι εξέπληξαν τους εαυτούς τους αλλάζοντας μυαλά".

 

 

Η Sony με μία παραλλαγή της έκφρασης που χρησιμοποίησε ο Tim Cook για να περιγράψει το iPhone 6 Plus "Μεγαλύτερο από μεγαλύτερο" (Bigger than Bigger) "χτύπησε" την Apple με τον τρόπο της, προτρέποντας τους χρήστες να προτιμήσουν Xperia smartphone (Καλύτερο από μεγαλύτερο).

 

 

Η Κινέζικη Meizu σχολιάζοντας την ίδια έκφραση του Tim Cook που χρησιμοποίησε και η Sony στο δικό της tweet, έγραψε: "Μεγαλύτερο και καλύτερο" συμπληρώνοντας ότι το νέο MX4 έχει μεγαλύτερη οθόνη και καλύτερο σχεδιασμό, αφού η οθόνη των 5.4 ιντσών που διαθέτει χωράει στο "σώμα" ενός κινητού με οθόνη 5 ιντσών.

 

 

Η HTC από την άλλη, προτίμησε να κρατήσει χαμηλό προφίλ, καλοσωρίζοντας την Apple στο πάρτυ, επισημαίνοντας ωστόσο με μία φωτογραφία τις όποιες ομοιότητες στην αισθητική μεταξύ του HTC One M8 και των νέων iPhone 6 και 6 Plus. Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει ωστόσο συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης ευρεσιτεχνιών που ισχύει έως στο 2022.

 

 

Η Nokia βασιζόμενη στην έκφραση που χρησιμοποίησαν οι Tim Cook και Jony Ive, ότι η Apple κατασκευάζει προσωπικά αντικείμενα (όπως το νέο Apple Watch) έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter, ότι "Και εμείς παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά" συνοδεύοντας τη δήλωση με ένα video που δείχνει τη Siri σε αντιπαράθεση με τη Cortana.